Annons

Det slutgiltiga Hasselbacks-receptet…

Ok, står och gör hasselbackspotatis till ett gästspel som jag ska göra under bokmässan i Göteborg nu på fredag. Schemat är fulltecknat där nere, potatisen tar en väldig tid att göra så jag blir tvungen att förbereda här hemma och ta med mig ner. Gästspelet är på Bar Centro och hålls av förlaget där boken är gjord. Jag, Tove Nilsson, Tommy Myllymäki, Olle T Celton, Jonas Cramby och pojkarna från Lilla Napoli ska göra varsin rätt och den lilla krispiga Hasselbackspotatisen ska få vara med som mitt bidrag toppad med löjrom, syrad grädde, salladslök och dill.
Annons

Ok, står och gör hasselbackspotatis till ett gästspel som jag ska göra under bokmässan i Göteborg nu på fredag. Schemat är fulltecknat där nere, potatisen tar en väldig tid att göra så jag blir tvungen att förbereda här hemma och ta med mig ner. Gästspelet är på Bar Centro och hålls av förlaget där boken är gjord. Jag, Tove Nilsson, Tommy Myllymäki, Olle T Celton, Jonas Cramby och pojkarna från Lilla Napoli ska göra varsin rätt och den lilla krispiga Hasselbackspotatisen ska få vara med som mitt bidrag toppad med löjrom, syrad grädde, salladslök och dill. Detta kommer bli ett väldigt avslappnat tillfälle, jag är sjukt taggad!

Men Hasselbackspotatisen då, jag har skrivit om den innan http://www.besoksliv.se/blogg/stefan-ekengren/historiens-vassaste-hasselbackspotatis men nu har vi nu hittat det perfekta tillvägagångsättet med. Det är inte själva skärandet av potatisen som tar tid, nej, det är blötläggningen i omgångar som är det tidskrävande. Och här kommer det korrekta: först lägger vi potatisen i isvatten i 30 minuter. Sedan direkt ner i en nästan kokande lag av 2 liter vatten 4 dl vinäger och 1,5 dl salt (grundrecept) i ca 1 ½ timme, lagen ska hållas varm under tiden. Direkt efter detta sedan så går potatisen ner i isvatten igen minst en timme men det funkar att låta den ligga kvar i det vattnet minst två dagar. Faktum är att potatisen nästan är bättre efter en dag eller två så att all stärkelse är totalt veck. Sen friterar vi på 170 grader och det tar ca 15 minuter. Där har vi det slutgiltiga (?) receptet till den krispiga hasselbackspotatisen. 

Den kokande lagen med vatten, vinäger och salt är sjukt viktig

 

Detta är en bloggtext. Åsikterna som uttrycks i texten står skribenten för.

Många spelare har kommit tillbaka

Många spelare har kommit tillbaka

Efter pandemin har de spelande gästerna hittat tillbaka till Vegas och antalet nya spelare har ökat markant. I år har ungefär 30 000 nya spelare registrerat sig hittills och störst är ökningen bland 18–30-åringarna...

Nyheter