Annons

Elvira är ny köksmästare…

Fredag morgon och jag sitter och förbereder det sista inför måndag då ny köksmästare kommer till Hufvudsta gård där jag är inblandad en del sedan några månader tillbaka. Bland annat har jag fått den delikata uppgiften att anställa en ny köksmästare. Hufvudsta har en lång radda vassa köksmästare bakom sig, det här har och ska givetvis i fortsättningen vara ett riktigt spjutspets-ställe för maten så ytterligare en vass köksmästare ska läggas till.Så jag tittade i min lilla bank av tänkta, möjliga chefer: vad krävs av dem?
Annons

Fredag morgon och jag sitter och förbereder det sista inför måndag då ny köksmästare kommer till Hufvudsta gård där jag är inblandad en del sedan några månader tillbaka. Bland annat har jag fått den delikata uppgiften att anställa en ny köksmästare. Hufvudsta har en lång radda vassa köksmästare bakom sig, det här har och ska givetvis i fortsättningen vara ett riktigt spjutspets-ställe för maten så ytterligare en vass köksmästare ska läggas till.

Så jag tittade i min lilla bank av tänkta, möjliga chefer: vad krävs av dem?

För det första: kunskap. För mig är det svårt att se en chef, en köksmästare i det här fallet som inte sitter inne på en god, väldigt god kunskap i matlagning (inte alltid en självklarhet, tro mig). Handlaget, känslan, erfarenheten och vetskapen (kunskapen) ingår där också. Det är grunden.

Sen har vi en matidé, en linje som den här människan ska kunna presentera (nu ska ju jag vara med och forma det här också så det behöver vara någon som har lite samma syn). Ledaregenskaper, ett jävligt trist, slitet och lite larvigt ord, ledaregenskaper? Antigen är man en naturlig ledare och då respekterar man sin grupp (behandlar dom som människor), bryr sig om sin grupp (på riktigt), styr sin grupp (väldigt viktigt), utvecklar sin grupp (allra allra viktigast) och utvecklar sig själv som naturlig ledare (ja, det ingår i en naturlig ledares naturliga förmåga).

Eller så är man en onaturlig ledare som spelar ett spel och ”respekterar” sin grupp (men beter sig som om de som jobbar under sig inte har ett värde utan bara ska jobba och hålla käften) bryr sig inte ett skit om sin grupp (otroligt vanligt, tyvärr) styr sin grupp (ja, det tror sig den onaturligt ledaren sig göra men hen gör inte det, oftast, hen kan inte utan styr med rädsla och påklistrad kontroll), utveckling blir oftast totalt lidande här, det går inte.

SÅ, bara dravvel att leka gissningsleken vad jag valde av ovanstående ledartyper, jag hade några som faktiskt passade in och emotsåg ”kraven”, men en stod ut och var mitt förstaval. Vem va nu det då?

Elvira Lindqvist var det, på samtliga punkter i ovanstående lista tog jag min trubbiga blyertspenna och satte en fet bock i kanten, Elvira tackade som tur är ja och det är jag sjukt glad för, på måndag börjar en liten resa, vi ska bygga något med Elvira vid rodret det ska bli väldigt kul!

Och ja visst ja, Elvira är från måndag tjej och köksmästare men det har varken jag eller Elvira lust att lägga någon större vikt vid (även om det är sjukt, sjukt viktigt att väldigt många fler tjejer får chansen och kliver fram). Vi är inne på den fina stigen där det inte ens ska behöva vara något som är något speciellt, eller något som någon höjer sina ögonbryn inför, vi börjar med det nu, på måndag, tack Elvira.

Detta är en bloggtext. Åsikterna som uttrycks i texten står skribenten för.

Hotellsystemet som kunde tillgodose alla Åhus Seasides behov

Hotellsystemet som kunde tillgodose alla Åhus Seasides behov

PMS-systemet VisBook har över 1 000 kunder inom besöksnäringen i Norden och växer snabbt, inte minst i Sverige där antalet nya kunder har mer än fördubblats under de senaste två åren. En av de nya kunderna är Åhus Seasid...

Nyheter