Annons

En ändring är oundviklig…

På tal om gårdagens inlägg om bedömningar så har vi efter en hel del feedback från olika håll beslutat oss för att göra om ogrässmörgåsen. När jag satte upp löksoppan som kom i morteln med torkad lök och örter så hade jag farhågor om att brödet skulle bli mjukt när man krossade det ner i buljongen och lökkrämen. Testade givetvis och det var kanon så vi körde på och rätten fick ett riktigt fint mottagande.
Annons

På tal om gårdagens inlägg om bedömningar så har vi efter en hel del feedback från olika håll beslutat oss för att göra om ogrässmörgåsen. När jag satte upp löksoppan som kom i morteln med torkad lök och örter så hade jag farhågor om att brödet skulle bli mjukt när man krossade det ner i buljongen och lökkrämen. Testade givetvis och det var kanon så vi körde på och rätten fick ett riktigt fint mottagande. Nu när vi bytt till ogräset, också det med en buljong har det kommit lite för många gånger (inte ofta) att gäster absolut gillar rätten som fan men att om de har någonting att säga så skulle det kunna vara att brödet mjuknar lite i buljongen (märkligt eftersom att det är lika mycket buljong som i löksoppan oc då hörde vi inte något alls?). Martin souschef här i köket var här och åt hos oss själva och upplevde också att brödet blev mjukt.

Till slut hade jag hört det för många gånger. Det spelar liksom ingen roll att jag själv testat tusen gånger och inte upplever problemet om för många upplever något annat, ändringen är oundviklig, jag vill inte höra om det något mer.

Originalet till den här ”smörgåsen” som man krossar på kanten av morteln med mortelskaftet är ju en kantarellsmörgås. Den ha jag skrivit om här så många gånger och det var den vi körde fram tills at v bytte till löksoppan i höstas. Kantarellsmörgåsen har ingen buljong i botten på morteln, ”bara” en kryddostkräm, picklad lök, stekta kantareller och dill. På smörgåsen ligger det inlagda kantareller, löjrom, örter och tott kvarg, det är mallen och det som vi kommer köra när kantarellerna kommer igen, det är en signaturrätt för mig.
Men nu när jag gör en liten ändring med ogräset så gör jag en kryddost och nässelkräm och bottnar morteln, lite picklad fänkål istället för lök där också. Sen på smörgåsen då torkat ogräs,, färskt ogräs, löjrom och gravad äggula. Precis som med kantarellsmörgåsen så blir det ju som tanken var från början: att man drar med de flarn som bilds när man krossar smörgåsen i krämen och äter i stort sett allt med händerna, blir asbra.

Men även om det är kanon: vi längtar till kantarellerna så vi kan köra vår signatur igen.

Ogrässmörgåsen i sitt nya utförande på väg ner i nässel/kryddostkrämen, nöjd med ändringen!

Detta är en bloggtext. Åsikterna som uttrycks i texten står skribenten för.

Nyheter