Annons

Ett (1!) litet as ger mig guldfrossa..!

Dåligt hjortronår i år. Min gode plockkamrat Niki lämnade den dystra rapporten förra veckan och sedan dess har jag jagat hjortron som en galning. Det börjat lösa sig, Niki hjälper mig en del men även olika grönsakshandlare, vänner, bekanta och jag själv är ute (gillar inte att plocka, tycker om att vara i skogen men plocka? Näpp, jag måste ha en gen som säger tvärstopp) och kikar.
Annons

Dåligt hjortronår i år. Min gode plockkamrat Niki lämnade den dystra rapporten förra veckan och sedan dess har jag jagat hjortron som en galning. Det börjat lösa sig, Niki hjälper mig en del men även olika grönsakshandlare, vänner, bekanta och jag själv är ute (gillar inte att plocka, tycker om att vara i skogen men plocka? Näpp, jag måste ha en gen som säger tvärstopp) och kikar.

Hjortron är verkligen skogens guld, man får ju samma frossa som när man hittar kantareller. Jag var ute i en våtmark för ett tag sen och klafsade. Hittade ett (1) hjortron, fick svårartad puls och ”känning” på storskörd, sprang runt i en timme med härjad blick och stressat löjligt oplanerade steg, hittade inte ett enda hjortron till. Det eländiga lilla aset hade antigen växt själv eller blivit kvar när någon vettvilling skördat före mig, frossa gav det mig hur som helst. Just det sistnämnda att någon kanske hunnit före mig påpekade min fru efter fem minuter men ytterligare 55 minuter behövdes för att övertyga mig med guldfrossa, hatar att förlora!

Så, jag börjar nu att så smått bygga upp ett lager från andra än mig själv, hjortron kommer det bli till vår nya meny!

Skogens guld, ett skäl för frossa

Detta är en bloggtext. Åsikterna som uttrycks i texten står skribenten för.

Hotellsystemet som kunde tillgodose alla Åhus Seasides behov

Hotellsystemet som kunde tillgodose alla Åhus Seasides behov

PMS-systemet VisBook har över 1 000 kunder inom besöksnäringen i Norden och växer snabbt, inte minst i Sverige där antalet nya kunder har mer än fördubblats under de senaste två åren. En av de nya kunderna är Åhus Seasid...

Nyheter