Annons

Ett sista försök med sjömansbiff…

Test i dag med en av mina absoluta favoriter: sjömansbiff. Sjömansbiff består av fyra komponenter: kött, potatis, lök och buljong. Om man får en bra sjömansbiff med riktig must och smakerna som kommer till de komponenterna (kryddpeppar, öl, oxbuljongen), ja då är man lycklig.
Annons

Test i dag med en av mina absoluta favoriter: sjömansbiff. Sjömansbiff består av fyra komponenter: kött, potatis, lök och buljong. Om man får en bra sjömansbiff med riktig must och smakerna som kommer till de komponenterna (kryddpeppar, öl, oxbuljongen), ja då är man lycklig.

Har så otroligt länge velat göra något av rätten sjömansbiff, har försökt, testat, slängt iväg e massa skit som inte har blivit bra, jag har gett upp, försökt igen, kastat iväg, gett upp igen och i dag har jag kastat mig in i sjömansträsket igen. Hittade en väg, en väg att få behålla känslan av sjömansbiff och ändå kanske få till en rätt som funkar som varmrätt på kvällens meny i Galleriet.

SÅ, jag har i dag då svarvat potatis och skurit band. Dom har jag kokat i öl, oxbuljong, kryddpeppar och lök. Sen har jag kokat sönder högrev med samma buljong, som en chili, typ, moffig och kladdig. Lägger potatisbanden i ett kors och skedar i en bit av den kladdiga sjömansmakande högreven i mitten, viker fina kuddar.
Tanken är att det ska vara ett sjukt enkelt lägg, den ska uppfattas väldigt ”rak” med bara kuddarna och inget annat. Så under varje kudde ”gömmer” jag en skiva nystekt biff.
I dag testade jag ändå med en brytning som inte är traditionell sjömansbiff, libbsticka. Libbsticka är en sjukt bra kompis till kryddpeppar och tar den här rätten vidare och gör den extra intressant, så sjukt gott med libbstickan här. Häller ”sjömansbuljong” vid bordet över kuddarna, detta är en bra början!

Som sagt, detta är en varmrätt, kuddar med liten skiva biff under, libbsticka och buljongen, punkt. Älskar det enkla och raka lägget. 

Detta är en bloggtext. Åsikterna som uttrycks i texten står skribenten för.

Nyheter