Skansen redo för högsäsong
NYHETER. Våren har kommit till Skansen och högsäsongen närmar sig. Loppis, svävande pingstliljor, ett brett scenutbud och mycket annat väntar parkens besökare.
Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare
Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...
Stjärnkock öppnar drömrestaurang
REPORTAGE. Efter åren med Gastrologik var det dags att lämna Stockholm och återvända hem. Nu öppnar stjärnkocken Jacob Holmström och Emelie Leijon sin drömrestaurang på Tylösands strand.
Järvsö lanserar bröllopsportal
NYHETER. Allt fler väljer att gifta sig i natursköna Järvsö i Hälsingland. För att möta den ökande efterfrågan lanserar nu destinationen en bröllopsportal där hotell, restauranger och andra aktörer medverkar.
Arken – nytt hotell mitt i naturen
NYHETER. Med det nya hotellet Arken vill safariparken Eriksberg i Blekinge sudda ut gränserna mellan ute och inne. Och på samma gång slå ett slag för hållbarhet.
Minnesfond vill bidra till branschens utveckling
NYHETER. För att hedra minnet av sonen som omkom i tsunamin 2004 bildades Jonas Nordéns Minnesfond för högskoleutbildning inom svensk hotellnäring av hans föräldrar Gösta Nordén och Madeleine Möller.
Här är vinnarna i årets Gymnasie-SM
NYHETER. Gymnasie-SM har korat årets vinnare. Besöksliv har pratat med guldmedaljörerna i servering, Ingrid Pettersson och Julia Lehto Tapper från Tranellska i Västerås.
Världens hunger i fokus när First Camp och Plan International samarbetar
NYHETER. Campingkedjan First Camp fördjupar sitt samarbete med Plan International för att rikta fokus mot världens hungerkatastrofer. Intäkterna från all pant på campingplatserna går oavkortat till organisationen.
Grå Gåsen laddar för sommaren
NYHETER. Nytt barkoncept, ännu mer gotländska smaker i restaurangen och massor av musik. Cecilia Westerholm Beer ser med tillförsikt fram mot sommaren på Grå Gåsen.