Annons

Glad sommar från San Francisco…

Befinner mig i San Francisco på semester. Efter en hektisk och helt underbar vår gick jag i princip på sekunden direkt in i planet efter sista passet på Hantverket och lämnade Svedala för några veckor här i USA. Starten sker här i San Francisco, jag reser med hela familjen, de små inkluderat, så det blir det jag gillar bäst i matväg: små enkla ställen, bakgator, matstånd, syltor och total avsaknad av elegans och flärd.
Annons

Befinner mig i San Francisco på semester. Efter en hektisk och helt underbar vår gick jag i princip på sekunden direkt in i planet efter sista passet på Hantverket och lämnade Svedala för några veckor här i USA. Starten sker här i San Francisco, jag reser med hela familjen, de små inkluderat, så det blir det jag gillar bäst i matväg: små enkla ställen, bakgator, matstånd, syltor och total avsaknad av elegans och flärd. Det flärdigaste blir Zuni café och då får jag släpa barnen (och mig själv) dit, Zuni, förövrigt inte speciellt flärdfull eller lyxigt det heller, bara ett jävligt skönt ställe.

Vart här i staden några dagar nu och jag älskar den, tusen intryck, full fart, galenskap och mat, massor med mat. Maten, mixad från hela världen, mycket fisk och skaldjur, ätit jävligt bra pizza, moffiga mackor, Mexikanskt på toppnivå och sjukt bra Italiensk.

Förser mig av det goda ätandet emellan det vanliga turistandet och tänker ändå väldigt lite på mat och det är otroligt skönt, energi till hösten tankas nu, någonstans i bakhuvudet emellan tuggorna av tacos och sliskiga härliga mackor gror det en jävla massa nya rätter, pass på!

Kökstugget önskar med det här skön sommar till alla, jag återkommer sporadiskt under sommaren (givetvis med fler rapporter härifrån, Chicago och New York väntar) men återkommer med full kraft när jag är tillbaka på Hantverket (restaurangen är öppen utan mig fram till nästa lördag) igen efter semestern.

Semesterkänslan är där. Glad sommar till alla

Detta är en bloggtext. Åsikterna som uttrycks i texten står skribenten för.

Nyheter