Annons

Glömmer aldrig stämningen på Ssäm bar…

Lördag och jag har släpat mig upp från sjuksängen för att jobba, får svårartad ”myror i brallan”-känsla av å ligga hemma sjuk, vi kör lördagsservice inom några minuter.Lördag innebär som alla vet att köksmästaren gör p-mat, inget undantag för att man är krasslig, i dag lagade jag en variant av en modern klassiker: porkbuns.
Annons

Lördag och jag har släpat mig upp från sjuksängen för att jobba, får svårartad ”myror i brallan”-känsla av å ligga hemma sjuk, vi kör lördagsservice inom några minuter.

Lördag innebär som alla vet att köksmästaren gör p-mat, inget undantag för att man är krasslig, i dag lagade jag en variant av en modern klassiker: porkbuns.

Jag åt dom här bunsen för första gången i New York på den krog i Chinatown som inspirerade David Chang att börja göra sina Porkbuns och servera dom på Momofuku Ssäm bar. Där på den grymma kinesiska krogen kom bunsen till pekingankan i den sista serveringen, jag kommer ihåg att bröden var magiska men visste inte då att porkbunsen skulle komma senare och vara ännu godare.

Dom åt jag ganska många år senare på Ssäm bar, bunsen var som sagt sjukt goda men det jag minns mest från besöket var den unika och helt makalösa stämningen på Ssäm bar. Servicen med servisen i sina egna privata kläder, stimmet, baren, människorna, jag kommer aldrig glömma det i hela mitt liv, en ny nivå då oh den håller fortfarande.

Ok, tillbaka till mina buns i dag, folket häri dag fick in version med karré som jag grillar och strimlar superfint direkt, blandar upp med grillglace, en massa lök som kokt i brynt smör och extra salt. Shrirashamajjo oh pressgurka kompletterar, koma nu men det släpper snart.

Fem stycken och koman är ett faktum

Detta är en bloggtext. Åsikterna som uttrycks i texten står skribenten för.