Annons

God Keramik…

Menyn som vi jobbar med nu där vi har et satt pris för 3, 5, 7 och 10 rätter gör ju som jag tidigare skrivit att vi har gjort våra rätter mer renodlade, mindre och vassare (tycker vi själva i alla fall)Men som jag också skrivit: det är vår mat fortfarande, (lejonet)Det nya innebär ett nytt sätt att se på lägg, smaker, serveringssätt, porslin och bestick.
Annons

Menyn som vi jobbar med nu där vi har et satt pris för 3, 5, 7 och 10 rätter gör ju som jag tidigare skrivit att vi har gjort våra rätter mer renodlade, mindre och vassare (tycker vi själva i alla fall)
Men som jag också skrivit: det är vår mat fortfarande, (lejonet)

Det nya innebär ett nytt sätt att se på lägg, smaker, serveringssätt, porslin och bestick.

Allt har inte kommit än, jag har väntat även om jag har vart ute och hämtat mycket på stan och utanför stan. Idag kom våra fina keramik-kannor som vi ska ha till vår gröna tomatsoppa som serveras i en keramikskål med lock. När det är komplett, ja då infinner sig känslan,, vill köra mycket grön tomat nu! Har väntat. Sedan innan var ju keramikskålen med locket ny men för känslan i den här rätten har jag också valt att införskaffa en träsked från Japan som Åker Nordgren från Akebono har hjälpt mig med. Dom är den sista pusselbiten, sjukt ”goda” att äta med, när dom kom i förra veckan var det glädjeyra för världens äldste. 

Våra nya kannor från Fagersta Keramik
Det kompletta settet, en liten insatts attt få ihop det så att det håller hela vägen; känns som att det är ”gott” att äta ur det här
Vi har kapat våra träplankor där vi fortsätter med en variant av strömmingen som är en av våra absoluta favoritfiskar, den lämnar aldrig meny. Och våra nya mortlar med ogräs-smörgåsen, här en tvåa med dessa på väg ut i matalen. Mindre uppläggningsyta ger en tajtare känsla, gillar!

Detta är en bloggtext. Åsikterna som uttrycks i texten står skribenten för.

Nyheter