Annons

Historiens vassaste Hasselbackspotatis…

Brödserveringen har vart dagens tema här i köket. Den måste sättas nu, jag och Oskar har pratat och testat lite smått med ett snacks i form av en hasselbakspotatis under några veckor här nu men i dag var det dags att ta oss samman och få till ”eländet”.
Annons

Brödserveringen har vart dagens tema här i köket. Den måste sättas nu, jag och Oskar har pratat och testat lite smått med ett snacks i form av en hasselbakspotatis under några veckor här nu men i dag var det dags att ta oss samman och få till ”eländet”.
Tanken är att vi ska få till historiens vassaste hasselbackspotatis (vi siktar mot trädtopparna så kanske vi får till nått som kan funka) med ett sjukt krisp, typ chips r målet. Den ska sedan bombas med löjrom, syrad grädde, lök och örter, en tugga med svensk husmanskost i sitt esse i brödserveringen, japp, vi tror vi är nått på spåret.

Vi har testat och tror att vi har det. Skrubbar små fina kulpotatisar, skivar sedan sjukt fint väldigt långt ner på potatisen (i vanliga fall när det kommer till Hasselback går jag långt ner men här är det nerver av stål som gäller och fin på kniven). Lägger sedan de skurna potatisarna i riktigt varmt vatten med salt och vinäger och låter detta få dra i två timmar. Tar upp, torkar och friterar försiktigt till magiskt krisp. Där är vi nu, känner mig nöjd, tanken med det vi håller på med är som alla vet husman och det gamla, fina svenska, här får vi en bra start.

Potatisen friterad och redo för övriga detaljer
Här har vi gjort ett första färdigt snacks, löjrom, lök och syrad grädde i ”mellanrummen”, örter ovanpå, bara att greppa. Återkommer med övrih´ga brödserveringen 

Detta är en bloggtext. Åsikterna som uttrycks i texten står skribenten för.

Nyheter