Annons

Inte många rätt med en oxbringa i dag…

Testat en oxbringa i dag som jag delvis har skrivit om här tidigare. Jag provlagade för någon månad sedan och det kändes som en bra start men det har inte lossnat riktigt sedan dess. I dag då en sista upplagning innan torsdagens menybyte: rökt och bräserad rostlock/oxbringa, kräm av rotselleri, bakad rotselleri, purjolök, ett riv av anklever och till sist en sky ifrån brässeringen av köttet, visst, det smakade gott, absolut, det såg schysst och vasst ut och ok, det var ätvänligt och inbjudande. Men det är platt, tråkigt, saknar textur, saknar syra, saknar edge, saknar fan allt.
Annons

Testat en oxbringa i dag som jag delvis har skrivit om här tidigare. Jag provlagade för någon månad sedan och det kändes som en bra start men det har inte lossnat riktigt sedan dess. I dag då en sista upplagning innan torsdagens menybyte: rökt och bräserad rostlock/oxbringa, kräm av rotselleri, bakad rotselleri, purjolök, ett riv av anklever och till sist en sky ifrån brässeringen av köttet, visst, det smakade gott, absolut, det såg schysst och vasst ut och ok, det var ätvänligt och inbjudande. Men det är platt, tråkigt, saknar textur, saknar syra, saknar edge, saknar fan allt. Men jag får skylla mig själv: dåligt förberedd, inte på tå, inte klar, inta alla saker hemma, inte vad man kan förvänta sig.

I morgon är absolut sista dagen innan det ska sättas, jag ska ändra allt, den värdelösa upplagningen har tänt lågan. Jag är förbannad och hungrig, i morgon skulle många betala pengar för att se upplagningen: energi är ledordet, så mycket kan jag säga. 

Oxbringa underst, kräm av rotselleri, bakad rotselleri, vikta purjolöksblad och riven anklever överst. Återkommer.
Det är kaos i huvudet och på bänken

 

Detta är en bloggtext. Åsikterna som uttrycks i texten står skribenten för.

Nyheter