Annons

Jobba med ostron som krydda…

Ostron. En världsklasskrydda eller en råvara att äta som den är ur skalet?Båda givetvis. Jag älskar att äta ostron direkt bara helt naturella med ingenting till, inte ens citron vill jag ha, bara ostronen och jag liksom. Det här är en sensuell råvara som pillrar sig in i det innersta, jag vill inte ha citron, lök, vinäger eller något annat tjafs när jag sa vara sensuell med ett ostron, punkt slut.
Annons

Ostron. En världsklasskrydda eller en råvara att äta som den är ur skalet?

Båda givetvis. Jag älskar att äta ostron direkt bara helt naturella med ingenting till, inte ens citron vill jag ha, bara ostronen och jag liksom. Det här är en sensuell råvara som pillrar sig in i det innersta, jag vill inte ha citron, lök, vinäger eller något annat tjafs när jag sa vara sensuell med ett ostron, punkt slut.

Men sen då: kryddan ostron. Jag använder ostron i väldigt mycket detaljer bara för att höja statusen på skaldjurs eller fiskrätter. Eller till en råbiff eller till en chorizo? Körde den grillade isbergssalladen för ett par år sedan med ostron och chorizo, sjukt bra. Ostronet har så mycket tryck, använder man inte det här så råder jag at börja. Mixa ner ett ostron i vitvinssåsen, tryck till en sojamajjo med ett ostron eller hacka ner ett ostron i marinaden till dina grillade skaldjur? Jobba med ostron.

Just nu höjer vi bläckfiskrätten med en ostronmajjo. Vi skriver inte att det är ostron i rätten, ostronmajjon blir för övrigt överröstad av bläckfisken ändå men där bakom kompar ostronmajjon och höjer rätten, vi testade utan först och körde bara en ciitronmajjo, rätten faller helt.  
SÅ, kör igång och använd ostron som en höjare, labba, testa, ostron är en världsklasskrydda. 

Detta är en bloggtext. Åsikterna som uttrycks i texten står skribenten för.

Hedda fick sitt drömjobb – blir chef på sin gamla arbetsplats

Hedda fick sitt drömjobb – blir chef på sin gamla arbetsplats

Behovet av kompetent personal i hotell- och restaurangbranschen är stort. För att möta det utökas nu utbildningen Hotel & Restaurant Manager med en helt ny utbildning i Norrtälje och Skellefteå

Nyheter