Annons

Kan aldrig bli för mycket picklat…

Picklat/inlagt/syrat. I vår kosthållning (liksom i många, framförallt asiatiska matkulturer) har man alltid hittat skottkärror av dylikt: kött, fisk, grönsaker och gryn, hushållning, hållbarhet och till sist när människor vant sig även smaken var huvudorsaker till metoderna. Nu är det ju mest smaken man söker, visst, hållbarhet och hushållning av råvaror är anledning också men det r ju smakerna man söker allt som oftast.
Annons

Picklat/inlagt/syrat. I vår kosthållning (liksom i många, framförallt asiatiska matkulturer) har man alltid hittat skottkärror av dylikt: kött, fisk, grönsaker och gryn, hushållning, hållbarhet och till sist när människor vant sig även smaken var huvudorsaker till metoderna. Nu är det ju mest smaken man söker, visst, hållbarhet och hushållning av råvaror är anledning också men det r ju smakerna man söker allt som oftast.

Jag och en del med mig kör mycket av det här, i ”min” matlagning fattas det något när det inte finns, brytningen med det picklade hör hemma i den husmansinfluerade matlagningen, så är det bara. Nu har vi ju det i väldigt mycket, bara för att vi inte kör med några fasta menyer där det är tänkt att äta kanske tio tolv rätter utan det är ala carte och då blir det ju inte så många rätter, oftast. Hade jag haft en fast meny där man äter en lång menyer hade jag givetvis inte kört det överallt, det funkar ju inte.

Men nu som sagt, det finns på väldigt många ställen, för mig är metoden självklar, en del som äter väldigt många rätter även hos oss kan nog känna att det blir väl tufft men jag tror och tycker att vi är innanför linjen.med trycket i picklandet och syrandet. Visst, det kan bli för mycket om man vräker på ohämmat, och det kan bli ”överallt”. Men jag värjer mig och kan inte köpa resonemanget! Säg till en korean att det är för mycket kimchi ”överallt”, försök den prylen så ska du få se på reaktion.. Han/hon får något udda i blicken och osäkrar sitt kinakålsvapen, det kan för i helvete ALDRIG bli för mycket kimchi, inte picklat heller, faktist!

Picklat

Detta är en bloggtext. Åsikterna som uttrycks i texten står skribenten för.

Hotellsystemet som kunde tillgodose alla Åhus Seasides behov

Hotellsystemet som kunde tillgodose alla Åhus Seasides behov

PMS-systemet VisBook har över 1 000 kunder inom besöksnäringen i Norden och växer snabbt, inte minst i Sverige där antalet nya kunder har mer än fördubblats under de senaste två åren. En av de nya kunderna är Åhus Seasid...

Nyheter