Annons

Kärleken till att arbeta…

Höll i veckan en introduktion för nya elever på Restaurangakademiens kökschefsutbildning. Vad krävs av en köksmästare i dag?
Annons

Jo, jag har min bild och den bilden fick jag in på en och en halvtimme: bygget av laget, värdegrunder, ledarskapet, kulturbygget i köket, nära maten, i verksamheten, din mat, kreativitet, vardag, rekrytering och pyttelite ekonomi. Det var en otroligt viktig dag och viktiga timmar. Jag fick att ta det jag tycker är viktigt och det som krävs av en kökschef 2018, känner mig hedrad. Alla de här punkterna ovan kräver sin förklaring, hade kunnat hålla på hur länge som helst.

Rent personlig finns det fler punkter som ska fyllas på, jag går på några ytterligare detaljer. Det heliga ”Receptet” lyder: Matglädje, galenskap, äkta ångestladdad passion, kärleken till att arbeta och total underkastelse.

Den allra viktigaste punkten från de jag drog på restaurangakademien och mina personliga: kärleken till att arbeta. Jag älskar verkligen att arbeta. Jag högaktar människor som tycker om att arbeta. För mig finns all kärlek och början där: arbetet. Jag skulle aldrig (vilket den som följer med här vet) bli en kock eller köksmästare som inte står i köket, 100 %. Så mycket går förlorat om man far runt på annat och inte är på plats i sitt kök: närheten, maten, kreativiteten, det äkta och personliga. Alla gör som dom vill, jag vet vad som krävs för att hålla mig och mitt underbara team levande och lyckliga: att jag är med och arbetar, är så tacksam att jag får hålla på

Med Markus Löfgren från restaurangakademien

Detta är en bloggtext. Åsikterna som uttrycks i texten står skribenten för.

Hedda fick sitt drömjobb – blir chef på sin gamla arbetsplats

Hedda fick sitt drömjobb – blir chef på sin gamla arbetsplats

Behovet av kompetent personal i hotell- och restaurangbranschen är stort. För att möta det utökas nu utbildningen Hotel & Restaurant Manager med en helt ny utbildning i Norrtälje och Skellefteå

Nyheter