Annons

Kinabongarnas mamma på Hantverket…

Ny arbetsplats från och med måndag, jag har nu styrt in mot staden, Restaurang Hantverket som ligger på Sturegatan är det nya hemvistet och min nya verkstad. Jag känner mig sjukt laddad, jag har (som jag skrivit tidigare) funderat i massor och det börjar nu klarna.
Annons

Ny arbetsplats från och med måndag, jag har nu styrt in mot staden, Restaurang Hantverket som ligger på Sturegatan är det nya hemvistet och min nya verkstad. Jag känner mig sjukt laddad, jag har (som jag skrivit tidigare) funderat i massor och det börjar nu klarna.

Det lilla första fröet av inspiration kom när jag någon gång i november december såg kniven mot strupen på tv. Vi började prata hemma och på jobbet om i början när programmen gick och man tittade frekvent, det var alltid en förorts eller landsbygdskrog med låååånga menyer som behövde uppstyrning. Kocken som ledde programmet var alltid tvungen att kapa menyerna, det var alltid en konflikt med ägaren/köksmästaren som villa ha ”stor meny” och tv-kocken som ledde programmet var alltid tvungen att förklara att det var svårt att upprätthålla kvalitet och ekonomi med denna typ av menyer, det var skulle jag säga det återkommande ”problemet” i det här programmet. Jag fattar ju och förstår dom åtgärderna, att kapa menyer, många (och jag själv också innan) vill hålla det hyfsat kort även på mer seriösa krogar, långa menyer känns svårt också om man är vass och har en superkvalitet.

Så vi pratade om det där, garvade lite åt själva grejen, en sen började jag fundera, tänkte, låg några nätter, funderade, skissade och började så smått skissa. Skulle man inte kunna köra en lång, stor meny med en massa rätter, väldigt många rätter och ändå hålla uppe kvalitet, ekonomi och det gastronomiskt intressanta? Skulle det inte vara en jävligt härlig sak att kunna presentera som restaurang? Mycket val, många saker att testa som gäst, inte så sjukt jävla dyrt, inbjudande skulle jag känna? Funderade vidare och började testa idéerna på kollegor och på de som skulle med nu till Hantverket, och nu står vi här: med en riktigt lång meny, en ala carte med typ 23-24 rätter, det finns inget att göra nu, jag har bestämt mig. Kinabongarnas mamma är planterad, 90 platser i matsalen, vi kör igång med detta den 22:e februari, det kommer bli hårdrock! 

En tallrik för varje rätt, här är ett axplock, det dsaknas en del, jobbar som en galning nu, har vart inne och tjuvstartat lite i veckan me från måndag är det full tid med förberedelser inför den 22:e nästa månad

Detta är en bloggtext. Åsikterna som uttrycks i texten står skribenten för.

Nyheter