Inspirationen till bläckfisken som vi kör på menyn kom i somras när jag ar i Spanien på semester. Jag åt riktigt mycket bläckfisk i somras där nere, bläckfisk är verkligen en umamistinn men ändå mild fin råvara. Marinerad med en massa örter, vitlök och sedan grillad och nersköljd med gott kallt vin. Eller i en pasta, eller i en sallad, jag hade ett ständigt pågående begär av bläckfisk och det lät inte vänta på sig förrän det var dags att hitta något so skulle kunna funka för mig här hemma.
Efter några månader med bläckfisk från och till på menyer ä vi i dag framme vid den (just nu) ultimata: bläckfisken (svensk) rensad, utfläkt och bakad på 50 graders ånga i vacpåse med citronskal, vitlök, chili, timjan och olivolja. Sedan serverad med rättika, rättikan och bläckfisken strimlas och vänds upp med olivolja, citron och salt, slängs ut på tallrik, så slarvigt som möjligt. Ostronmajjo, strimlad ostronört, brödkrutonger och riven lagrad fetaost avslutar det hela. Inspirationen andas medelhav, de är husmanskost från medelhavet som inspirerar. Mer och mer säljer den också, man blir glad.
Älskar det här lägget
Detta är en bloggtext. Åsikterna som uttrycks i texten står skribenten för.