Annons

Lökringar ”grand cru”…

Piggvarsrätten jag skrev om här om här om dagen har en fin detalj, en friterad lökring. Oskar har jobbat på den ett tag och den börjar nu sita mer och mer. Själva idén är att koka in lök (i smör i detta fall), smaksätta ordentligt och sedan reda av innan denna lök/smörmassa får kallna helt. Då spritsas massan i ringar och fryses. Panering sedan och förvaring i frys till fram under kvällarna då lökringen friteras.  
Annons

Piggvarsrätten jag skrev om här om här om dagen har en fin detalj, en friterad lökring. Oskar har jobbat på den ett tag och den börjar nu sita mer och mer. Själva idén är att koka in lök (i smör i detta fall), smaksätta ordentligt och sedan reda av innan denna lök/smörmassa får kallna helt. Då spritsas massan i ringar och fryses. Panering sedan och förvaring i frys till fram under kvällarna då lökringen friteras.  
Det här är en grund nu och den går som tillbehör till piggvaren men alla fatar at det går att dunka in  en väldigt massa olika smak i lökmassan, är redan igång med att ge den här sjukt härliga lökringen huvudrollen i en framtida rätt, då smaksatt på ett annat sätt och väldig väldigt central, nästan ensam i rätten, återkommer om det. 

Lökmassan spritsas inuti en ring som mall
Efter spritsning fryses ringarna och paneras, vi har dom i lådor i frys till service. Friteras frysta
Sjukt god, här ska vi spinna loss sedan med smakerna sedan till vår lökringsrätt som kommer senare i höst, det här är lökringar ”grand cru”

Detta är en bloggtext. Åsikterna som uttrycks i texten står skribenten för.

Nyheter