Annons

Monstruös jäkt slut…

En några veckor lång monstruöst hektisk tid ned massor i köket på Hantverket och uppdrag utanflör verksamheten börjar gå till sin ända. Kökstugget har fått stå åt sidan, jag gillar de inte, jobbar på att få till enklare verktyg med skrivandet att hålla igång. 
Annons

En några veckor lång monstruöst hektisk tid ned massor i köket på Hantverket och uppdrag utanflör verksamheten börjar gå till sin ända. Kökstugget har fått stå åt sidan, jag gillar de inte, jobbar på att få till enklare verktyg med skrivandet att hålla igång.
 

MEN, även om det vart hektiskt har det hänt saker, givetvis. Vi har bytt en del rätter, eller en hel del rätter, vi har ett sjukt tryck så byten av rätter är faktiskt ganska ”enkla”, det blir full snurr på dom direkt så det är smidigt att sätta rutiner med genomförandet, gillar det!

En ny, otroligt enkel rätt är torsken. Bara rimmar den lätt, bakar med olivolja i ugnen. Lägger på skivad confiterad amandinepotatis och bygger på med purjolök, friterad kapris och ett ångat blad av sommarkål. Såsen är nyckeln till framgång: det är en blåmusselsås (älskar blåmusselsås) som är monterad med rökt smör, egentligen skulle det bara behövas torsk, sås och potatis men lite grönsaker funkar ju?

Måste bara skjuta in att de första kantarellerna är siktade, en massa regn och nu värme gör att det försiktigt börjar spira ett hopp om svamparnas konung inom kort! Har väntat så otroligt länge på at få sätta igång med vår kantarellsmörgås som är en av signaturerna. Vi har ju ”fuskat” men ”fuskat” gott med odlad svamp och nu med vår rökta aborrmacka men inget slår kantarellsmörgåsen, snart åker den upp på menyn!

Torsken. Kniv, gaffel och en sked att sörpla sås med är det som krävs här

Detta är en bloggtext. Åsikterna som uttrycks i texten står skribenten för.

Nyheter