Annons

Ny rätt:ostron, skrei, libbsticka, pepparrot och gurka

Lagade upp hela förrrätten som ska gå med juicen av grillad gurka och ostron som jag skrev om i går.
Annons

Lagade upp hela förrrätten som ska gå med juicen av grillad gurka och ostron som jag skrev om i går.

Återkommer med detaljer men i korta drag är det skrei som jag rimmar lätt med stjälkar av libbsticka i ca två timmar, tjocka längder av skreirygg i ”tumstorlek” runt om. Plockar sedan bort libbstickan och torkar den rimmade fisken torr. Hällar sedan hastigt runt hela längderna av skrei och skivar grovt rätt ut på tallrik, droppar lite olivolja och några extrastänk salt på snittytan av fisken. Bygger sedan runt det hela med pyttesmå kålrabbiblokmmor fyllda med kräm av pepparrot och ostron, kålrabbin är lätt picklad. Fortsätter med gurka som vaccats med gurkolja som vi gör av skalen från gurkan mixat med olivolja och salt, extra av den goda olja i tallriken sen. Plockad libbsticka och sedan vid bordet gurk-juicen med ostron som spricker med gurkoljan som ligger i tallriken. En fin upplagning i dag, allt kan bli godare men vi är på rätt spår.

Det ser mycket ut men bilden ljuger, det är en väldigt liten tallrik, blommorna är stora som teskedar, skrein som sagt tumstorlek. Vill ha många blommor, det blir pilligt men vi har takten inne, känner att det blir en fart i tallriken med de spretiga blommorna. 

Detta är en bloggtext. Åsikterna som uttrycks i texten står skribenten för.

Nyheter