Annons

Ogräsmacka med vår-avkok…

Gårdagens provlagning av nässelrätten slutade sådär. Allting är fint, nässelkrämen blir fin och smakar helt ok, men allvarligt: hur mycket smakar nässlor? Inte ett skit enligt mig, speciellt inte efter gårdagen, herregud, försökte verkligen pressa ut det maximala av den här omhuldade växten.
Annons

Gårdagens provlagning av nässelrätten slutade sådär. Allting är fint, nässelkrämen blir fin och smakar helt ok, men allvarligt: hur mycket smakar nässlor? Inte ett skit enligt mig, speciellt inte efter gårdagen, herregud, försökte verkligen pressa ut det maximala av den här omhuldade växten.

För det första i purén, som sagt visst den är fin och funkar bra men man anar, och då menar jag anar en liten liten aning av nässlor någonstans borta i fjärran, nej måste göra om. Sen avkoket, ännu värre, det smakar inget. Nässlor är efterlängtat nu, man är svältfödd på klorofyll men om vi ska vara allvarliga: inte direkt trycket personifierat!

Efter sömnlös natt nu då har nässelrätten blivit en ogräsrätt, här kan man trycka i en massa smak, ett ”våravkok” med nässlor, kvanne, libbsticka (ja, det är ett ogräs! I alla fall i min trädgård!), kirskål, löktrav. I dag då i avkoket för att testa: nässlor, kvanne och libbsticka, mer smak. Purén ska också få i sig mer ogräs. Sen då ”smörgåsen” som ska vila på kanten av morteln, det blir en ogräsmacka, en massa smörstekta frasiga ogräsbad med äggula och ogräskrämen som ska krossas ner i avkoket (våravkoket?) i morteln.

Det är klubbat nu rätten blir: ”ogräsmacka med vår-avkok”
Här har vi vårt våravkok

Detta är en bloggtext. Åsikterna som uttrycks i texten står skribenten för.

Nyheter