Annons

Ravioli? Gnocchi? Nej, potatisknyten..!

Piggvar blir en av fiskrätterna till nya menyn, älskar piggvar, det är den riktiga tungviktaren bland fiskarna.  Rätten kommer i en djup skål, med blåmusslor, kronärtskockor, tomater och vitlök, står här på kvällskvisten och gör en av detaljerna av blåmusslan som kommer i skålen med det övriga. Det blir blåmusselfyllda potatisknyten som jag nu likt ravioli kavlar och fyller. 
Annons

Piggvar blir en av fiskrätterna till nya menyn, älskar piggvar, det är den riktiga tungviktaren bland fiskarna.  

Rätten kommer i en djup skål, med blåmusslor, kronärtskockor, tomater och vitlök, står här på kvällskvisten och gör en av detaljerna av blåmusslan som kommer i skålen med det övriga. Det blir blåmusselfyllda potatisknyten som jag nu likt ravioli kavlar och fyller.
 
Degen är som en kroppkaka, kokar potatis, pressar den och mixar med ägg och mjöl. Någon skulle kunna säga gnocchi, någon skulle kunna säga ravioli, någon annan skulle kunna säga just kroppkakor men för mg blir det potatisknyten, alla de andra namnen funkar inte för mig och det nu är viktigt vad det heter.

Fyllningen är kokt blåmusselkött som jag hackar ganska grovt, gör en god mousselinefärs av lax, citronskal, chili, lite vitlök  och lägger ner det hackade blåmusselköttet kort.

Sen är det bara att kavla och stansa ut som när man gör ravioli, kommer komma några knyten i skålen sedan piggvarsbitar (som är lätt rökta, återkommer), bakade tomater, kronärtskockspuré, fänkål och lök. Sätter på lock och röker lite i skålen med rökpickan, ute vid bordet hälls en blåmussel och kronärtskocksbuljong/sås, rätten äts med bara sked och gaffel, lägget kommer senare.

En kroppkaksmet går alldeles utmärkt att kavla, se börjar hantverket
Det som är mindre gott med kroppkakor (även om det är sjukt gott och jag älskar kroppkakor) är att det blir mycket potatisdeg och kanske det på grund av det kan uppfattas som att det är lite fyllning. Här snackar vi fyllning till max och minimalt med deg i mina potatisknyten. storlek: mitt emellan en enkrona och en femkrona, tre per person är tanken. 

Detta är en bloggtext. Åsikterna som uttrycks i texten står skribenten för.

Många spelare har kommit tillbaka

Många spelare har kommit tillbaka

Efter pandemin har de spelande gästerna hittat tillbaka till Vegas och antalet nya spelare har ökat markant. I år har ungefär 30 000 nya spelare registrerat sig hittills och störst är ökningen bland 18–30-åringarna...

Nyheter