Annons

Rökboxen som förändrat mitt liv…

Det är mycket detaljer som röks hela tiden, mitt rökskåp går varmt, så varmt att det nu börjar gå sönder. I samma veva som skåpet med det elektriska som då börjar falla söner och inte fungera så bra, kommer Mattias i köket och tipsar om en rökbox. Har köpt och testat boxen här hemma nu, den har förändrat mitt liv. Innan har jag vart bunden till rökskåpets element och puckarna. Eller en stekpanna med rökspån i ugnen som är en klassiker men som är omständligt och inte så effektivt.
Annons

Det är mycket detaljer som röks hela tiden, mitt rökskåp går varmt, så varmt att det nu börjar gå sönder. I samma veva som skåpet med det elektriska som då börjar falla söner och inte fungera så bra, kommer Mattias i köket och tipsar om en rökbox. Har köpt och testat boxen här hemma nu, den har förändrat mitt liv. Innan har jag vart bunden till rökskåpets element och puckarna. Eller en stekpanna med rökspån i ugnen som är en klassiker men som är omständligt och inte så effektivt. Och i grillen hemma, ett jäkla meckande om man vill röka i klotgrillen, det går ju men man drar sig eftersom att röken tar slut så fort och så mecket, jag är ingen meckare.

Jag förklarar hur boxen funkar i två bilder först.
Boxen är som en labyrint rökspån fylls på i ett 3,5 cm högt lager i boxen
Man tänder spånen med en brännare i ett hål som finns i en änden, sedan ställer man boxen där man ska röka, det tar 11 timmar för glöden att leta sig igenom hela labyrinten av spån. Under hela den tiden ryker det fint kontinuerligt, vill man ha kraftigare rök tänder man i båda ändar av labyrinten (det finns ett hål att tända i båda ändar)
Nu är flexibiliteten mycket större, och enkelheten, det här kommer bli bra, mitt rökskåp kommer jag kunna använda ändå, bara att ställa boxen i botten. Eller i ugnen på jobbet, man kan ju fjutta på på kvällen och gå hem, hela natten kommer det att kallrökas. Jag råder den som inte har att testa en sån här, inte svår att få tag i, boxen heter a-maze-n (!?), bara å leta. 
Lycka till!

Detta är en bloggtext. Åsikterna som uttrycks i texten står skribenten för.

Nyheter