Annons

Röker råvaror i kylen…

Har ju använt mitt rökskåp (som jag älskat och älskar något oerhört) otroligt frekvent sedan jag köpte det. Mer och mer känner jag att det blir så sjukt kraftigt rökt i skåpet. Visst en del prylar är det ju galet bra att det blir bra stunns i, det är självklart, men oftare och oftare vill jag bara ha en skön röksmak som inte bombar på och totalt ödelägger allt som kommer i dess väg.
Annons

Har ju använt mitt rökskåp (som jag älskat och älskar något oerhört) otroligt frekvent sedan jag köpte det. Mer och mer känner jag att det blir så sjukt kraftigt rökt i skåpet. Visst en del prylar är det ju galet bra att det blir bra stunns i, det är självklart, men oftare och oftare vill jag bara ha en skön röksmak som inte bombar på och totalt ödelägger allt som kommer i dess väg.

Jag pratar nu inte om grillrätter eller bbq här, rök är livet kraften och källan till allt gott när vi kommer till den maten men rökt i våra rätter, kvällstid i Galleriet, där kan det smälla på för hårt ibland.

SÅ, vi har rökt med vår lilla plaströkpistol i bleck, det har funkat (eller , nej, det har inte funkat) men nu har jag återgått till den första rökpistolen jag någonsin hade i min  ägo och då mina vänner snackar vi tryck i en rökpistol! Helt plötsligt kan jag laga mat ordentligt med rökpistolen. Vi lägger det som ska rökas i ett bleck, plastar toktätt, gör ett litet hål och bombar på med pistolen. Den massiva men milda röken ligger kvar länge, det bästa av allt: det plastade blecket kan stå i kylen, eller ännu bättre i frysen och röka klart sina råvaror.

Till vissa detaljer, som vår rökta forellrom, abborren och kalvrostbiffen som vi för-röker är det här optimalt, en perfekt metod.

Här har röken gått in, rycker ut pipen, plastar igen och ställer detta bleck med forellrom i kylen en halvtimme. Behövs det fyller jag på med mer rök och ställe tillbaka i kyl. 

Detta är en bloggtext. Åsikterna som uttrycks i texten står skribenten för.

Hotellsystemet som kunde tillgodose alla Åhus Seasides behov

Hotellsystemet som kunde tillgodose alla Åhus Seasides behov

PMS-systemet VisBook har över 1 000 kunder inom besöksnäringen i Norden och växer snabbt, inte minst i Sverige där antalet nya kunder har mer än fördubblats under de senaste två åren. En av de nya kunderna är Åhus Seasid...

Nyheter