Vi ska hedra den gula ärtan med en ny rätt inom kort, alla vet min kärlek, jag är fullständigt nerkärad i gula ärtor. Smaken framförallt. Legendaren och konungen ärtsoppa är ju givetvis förebilden här nu när det ska skapas ny rätt, ärtsoppa med fläsk är husmanskostens nemero uno.
Av de här anledningarna provlagas det i dag, eftermiddagen har andats fläsk och ärtor. Ärtbuljongen kokt av fläskbuljong, lök, mejram, timjan och ärtor (ärtorna silas bort efter halva tiden, det goda lödiga, ärtiga ska bara sätta raketsmak, inte reda buljongen och göra den tjock och obehaglig) är huvudnumret och slås ute vid bordet över len ärtkräm, krispiga gula ärtor, rökt fläsksida, mejram och timjan, känns bra redan efter i dag, det behöver givetvis slipas.
Nya djupa tallrikar i dag också, trycker ner dom i en låda som jag fyllt med torra gula ärtor för känslan.
Detta är en bloggtext. Åsikterna som uttrycks i texten står skribenten för.