Annons

Slåss om en ört till ny dessert…

Vi testar en dessert som ska upp i april/maj här n det sista rycket innan service. Vissa detaljer är ju jäkligt svårt att visualisera så här i vintertider men det är en solig fin och vårlik dag i dag så jag tittar ut, drömmer mig bort och tänker mig en väldigt lätt dessert.
Annons

Vi testar en dessert som ska upp i april/maj här n det sista rycket innan service. Vissa detaljer är ju jäkligt svårt att visualisera så här i vintertider men det är en solig fin och vårlik dag i dag så jag tittar ut, drömmer mig bort och tänker mig en väldigt lätt dessert.

Oskar i köket har funderat ett bra tag på gurka och Yuzu, nu i dag visar han oss övriga en curd av yuzu, sorbet av gurka och yuzu och sockergurka (en riktig klassiker). Det vi slåss om nu är en ört som ska in, alternativen: libbsticka (jag) citronverbena (Martin) och dill (Niklas), jag älskar libbsticka och får svårt att ge mig där men det blir en fajt. Oskar får sista ordet (kanske) eftersom att det är ”hans” dessert. Samma läge här som med sparrisen, tv månader bort är rätten för publik men nånstans måste man ju börja.

Sorbeten av gurka och yuzu är magisk

Detta är en bloggtext. Åsikterna som uttrycks i texten står skribenten för.

Hedda fick sitt drömjobb – blir chef på sin gamla arbetsplats

Hedda fick sitt drömjobb – blir chef på sin gamla arbetsplats

Behovet av kompetent personal i hotell- och restaurangbranschen är stort. För att möta det utökas nu utbildningen Hotel & Restaurant Manager med en helt ny utbildning i Norrtälje och Skellefteå

Nyheter