Annons

Smartare av strömming efter Tabberas…

När jag var liten sa alltid min mamma till mig att jag skulle bli jättesmart om jag åt en massa strömming. Det var någonting som satte sig med det där. Ytterst få barn ter strömming men jag lassade in. När jag sen började skolan var jag en riktigt van strömmingsätare, har alltid, kommer alltid och ska alltid älska strömming.Vi klipper strömmingen, gör en ”marinad” av creme fraiche, senap, dill och gräslök, vänder ner det bland strömmingen och låter ligga under natten.
Annons

När jag var liten sa alltid min mamma till mig att jag skulle bli jättesmart om jag åt en massa strömming. Det var någonting som satte sig med det där. Ytterst få barn ter strömming men jag lassade in. När jag sen började skolan var jag en riktigt van strömmingsätare, har alltid, kommer alltid och ska alltid älska strömming.
Vi klipper strömmingen, gör en ”marinad” av creme fraiche, senap, dill och gräslök, vänder ner det bland strömmingen och låter ligga under natten.
Panerar i grovt rågmjöl och steker sedan i förskräckliga mänger smör, har man tänkts sig att steka strömming och snåla på smöret, skit i´t.

Jag behöver den där strömmingen i dag, behöver bli lite smartare, var på ”Tabberas Stockholm” i går, vi är åtta ”matmänniskor” som ses två gånger per år, åker iväg och aktiverar oss (folkrace i går, undertecknad sist, jag är ingen bilkille) men framförallt så träffas vi bara och surrar om mat, livet och andra ”viktiga” saker. Det blev lite sent, vi hade mycket att prata om. Så som sagt, jag äter strömming för att höja smartnivån lite i dag. 

Strömming i ansenlig mängd smör
Mattias, Joel, Nicklas, Johan, Tom, Fredrik oh Daniel ett hyfsat fokuserat gäng när middagen ska tillagas

Detta är en bloggtext. Åsikterna som uttrycks i texten står skribenten för.

Nyheter