Annons

Surrar med Görvälns egensinniga odlare

Två steg från lastkajen här i Galleriets kök på ligger Görvälns koloniträdgård. Trettio odlare som är hängivna, egensinniga och produktiva. Jag har gått och snackat lite under förra året och luskat om någon vill sälja lite (det är stora lotter om man jämför med hur det normalt ser ut i en koloniträdgård), det är stora skördar vi pratar om!Jag har nu intensifierat surret och nu är det dags att lägga in stöten, jag måste ha grönsaker som kommer så här nära ifrån.
Annons

Två steg från lastkajen här i Galleriets kök på ligger Görvälns koloniträdgård. Trettio odlare som är hängivna, egensinniga och produktiva. Jag har gått och snackat lite under förra året och luskat om någon vill sälja lite (det är stora lotter om man jämför med hur det normalt ser ut i en koloniträdgård), det är stora skördar vi pratar om!

Jag har nu intensifierat surret och nu är det dags att lägga in stöten, jag måste ha grönsaker som kommer så här nära ifrån.

Men det är inget lätt jobb. Fingertoppskänsla och rätt ton gäller som ledord, odlarna är stolta och har givetvis inte heller hur mycket råvaror som helst! Bara känslan att få köra så närodlat, om jag får köpa en enda morot som jag kan köra på en enda rätt blir jag glad.

Här kan underverk odlas

Detta är en bloggtext. Åsikterna som uttrycks i texten står skribenten för.

Nyheter