Annons

Tobbes kniv och semester…

Sista dagen innan ledighet och jag har fått en liten present till mig själv skickad. Har väntat på Tobbe Lundströms (knivmakaren i Åre) kniv som jag beställt för ett tag sedan och den kom nu. Tobbe hade lovat extra allt en detta kunde jag inte gissa, kniven är det absolut finaste jag äger över huvud taget. När jag i dag öppnade paketet fick jag en tår i ögat. Jag är inget knivfreak men jag  är ett freak på vackra och välgjorda hantverk.
Annons

Sista dagen innan ledighet och jag har fått en liten present till mig själv skickad. Har väntat på Tobbe Lundströms (knivmakaren i Åre) kniv som jag beställt för ett tag sedan och den kom nu. Tobbe hade lovat extra allt en detta kunde jag inte gissa, kniven är det absolut finaste jag äger över huvud taget. När jag i dag öppnade paketet fick jag en tår i ögat. Jag är inget knivfreak men jag  är ett freak på vackra och välgjorda hantverk.

Det här är hantverk och konstverk i ett, knivskaftet är gjort av handsmitt bolster, valrossbete från St. Lawrence island mellan Alaska och Ryssland och sjödränkt ek från ett skepp som är byggt i Sunderland Holms varv 1836 grundstötte skeppet utanför  Gotland    hon gick med virke mellan finska viken och Englands östkust. Det är vad jag kallar hantverk och en riktigt fin historia, den här andra kniven från Tobbe är min käraste ägodel just nu. Den första kockkniven är lika fin men just nu är jag nykär.

Semester innebär vila och väldigt lite tanke på mat, Kökstugget tar som vanligt en paus men det kommer spontana infall och inlägg under sommaren innan jag med full kraft är tillbaka i början/mitten av augusti. Passar på att önska en riktigt skön sommar, vila, lugn sömn, det är temat för sommaren. 

Kniven, så otroligt vacker och otroligt skön att använda!

Detta är en bloggtext. Åsikterna som uttrycks i texten står skribenten för.

Nyheter