Annons

Torsdag morgon med pepparrot också…

Torsdag morgon, man vaknar, åker till jobbet och har redan i bilen en fantomkänsla av att man känner ärtsoppan dofta när den kokar på spisen. Under vinterhalvåret är torsdag ärter med fläsk, det är inga nyheter. Man skulle kunna känna eller säga att det är slentrian eller fantasilöst men i bara ett enda fall finns inte dom orden att tillgå, det här är alldeles för viktiga saker att vifta bort på det sättet, på torsdagar är alt ok.
Annons

Torsdag morgon, man vaknar, åker till jobbet och har redan i bilen en fantomkänsla av att man känner ärtsoppan dofta när den kokar på spisen. Under vinterhalvåret är torsdag ärter med fläsk, det är inga nyheter. Man skulle kunna känna eller säga att det är slentrian eller fantasilöst men i bara ett enda fall finns inte dom orden att tillgå, det här är alldeles för viktiga saker att vifta bort på det sättet, på torsdagar är alt ok.
SÅ, vi kokar vår ärtsoppa i dag, och vi steker våra pannkakor, dofterna och känslan finns med oss när vi preppar vår mer (som vi själva tycker) moderna och avancerade mat till både den övriga lunchen och inför i kväll, det ger trygghet och värme.

Jag testar en detalj också här på morgonen samtidigt som jag rör i soppan, en pepparrot ska till min sparris till i maj som jag skrivit om tidigare. Tänker mig en picklad variant, pepparrot är klockren att pickla, det som ska till nu är formen och hur den funkar med sparrisen och osten i övriga rätten. Jag har picklat förut och då raspat pepparroten med ett konservburkslock, jäkligt trevligt, nu skulle jag vilja få till en ungefär samma känsla på den picklade pepparroten som när man plockar med sin gari till sushin, tunna skivor eller band av inlagd pepparrot istället för ingefära i en gari till sushin. När man raspar pepparroten och lägger in den så kan den kännas lite mosig, här blir den något tjockare men givetvis inte för tjock, en mer ren känsla r resultatet.

Testa att pickla pepparrot, en av de svenska referenssmakerna och den naturliga hettan får en annan vinkel.

Detta är en bloggtext. Åsikterna som uttrycks i texten står skribenten för.

Nyheter