Ny dessert som Oskar har bråkat med fram till i dag, päron. Päron är en jäkligt svår frukt att få till (tycker jag). Den känns lite mesig, dåligt med smak, den behöver tryckas till ordentligt för att inte smaka barnmat. Alla pärondesserter står i skuggan av päron och After Eight i ugn, där har vi måttstocken för en klockren pärondessert om någon skulle fråga mig.
Så, det har lagats en hel del olika varianter här. I dag kom genombrottet, en sallad. Bara tanken på idén är väldigt bra, sallad.
Så, i botten på tallriken en vit chokladkräm, ovanpå detta, päronsorbet, inkokta päron, päron och ingefärskräm, macadamianötter, avslutar gör salladen och den är väldigt enkel: ängsyrablad, ”dressad” med tunn sirap av tallkotte (smakar ingefära) och lite champagnevinäger. Känslan att äta hela desserten med en massa blad: den matchar och går kanske om päron och After Eight, den går upp i kväll.
Fräscht är bara förnamnet
Detta är en bloggtext. Åsikterna som uttrycks i texten står skribenten för.