Annons

Chefssommelier

Grand Hôtel

Grand Hôtel är ett klassiskt landmärke mitt i centrala Stockholm. Som ett av Skandinaviens ledande femstjärniga deluxe hotell kombinerar Grand Hôtel en rik historia med ständig utveckling och förfining. Hotellet har idag 278 rum, varav 34 är sviter. Den mest spektakulära är Prinsessan Lilian sviten på hela 330 kvm. Här finns dessutom sex restauranger; Verandan, Terrassen och Cadierbaren samt Mathias Dahlgrens restauranger, ett förstklassigt spa samt 24 konferens- och festvåningar. Lokalerna rymmer två till över 1000 personer, där de historiska Vinterträdgården, Spegelsalen och Bolinderska Palatset kompletteras med nya, modernt inredda, lokaler. Bakom kulisserna kan vi stoltsera med en floristavdelning, egen tapetserarverkstad, styck bod, kallskänk, konditori och olika á la carte-kök samt vinkällare och Room Service.

Grand Hôtel är en plats där personalen gör skillnad och tillsammans skapar vi, med passion och stolthet, minnesvärda upplevelser för våra gäster. Grand Hôtel är ett helägt dotterbolag till Investor AB och det enda hotellet i Sverige som är med i Leading Hotels of the World.

Vi söker nu en kunnig och affärsdriven chefssommelier
Drivs du över att dagligen arbeta med Sveriges finaste och främsta vinkällare med över 20 000 flaskor fördelat på 2600 olika etiketter? Nu söker vi dig som är intresserad av att fortsätta driva och utveckla vinförsäljningen på Grand Hôtel. Du jobbar en hel del administrativt för att skapa attraktiva vinlistor och för att bygga vidare vår magiska vinkällare men du är också med och arbetar i driften när det behövs. Kan¬ske är det en Champagneprovning, middag med en vinmakare eller bara en helt vanlig kväll där du säljer vin till våra internationella gäster.

Ansvarsområde
– Ytterst ansvarig för all dryck på Grand Hôtel- Skapa, underhålla och utveckla vinlistor för respektive avdelning
– Invertering månadsvis med uppföljning
– Ett nära samarbete med F&B Manager för utveckling och skapande av dryckeskoncept och vinlistor
– Upphandling av nya viner och avtal
– Personalutbildningar

Dina erfarenheter och kunskaper
– Sommelierutbildning
– Dokumenterad erfarenhet från liknande tjänst
– Vara ödmjuk och ha vilja att lära ut sina kunskaper
– Erfarenhet av att hålla vinprovningar samt att tala inför stora grupper
– Ha god strukturell förmåga
– Älskar att arbeta med människor och att alltid ge femstjärnig service

Tjänsten är heltid och tillsvidare med sex månaders provanställning, tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan: Ansökan skickas via mejl till pia.rylander@grandhotel.se, senast 31 oktober

Vid frågor om tjänsten vänligen kontakta Karl Persson, F&B Manager, tel 070-100 18 05 eller karl.persson@grandhotel.se. Varmt välkommen med din ansökan senast den 31 oktober.

Ange i ansökan att du sett annonsen på besoksliv.se. Se även alla våra lediga jobb på Besöksliv Jobb på Facebook

Ansök här
Fler lediga jobb
Annons
Annons

Platsannonsera på Besöksliv

Söker du medarbetare från hotell och restaurangbranschen?

På besöksliv.se når du direkt personer med branscherfarenhet och kompetens i hela Sverige. Din platsannons publiceras i minst ett av våra dagliga nyhetsbrev. Vi har massor med nöjda och återkommande kunder, från alla delar av besöksnäringen.

Kontakta Informa på besoksliv@informa.se eller ring 08-34 03 02