Annons

Nytt rekordår för campingbranschen

zoom Foto: Anna Hult
Foto: Anna Hult
NYHETER. Övernattningarna på Sveriges campingplatser bara fortsätter att öka. Enligt Tillväxtverkets preliminära siffror för 2019 steg antalet övernattningar med 7,7 procent. Det är en ökning med mer än 1 miljon gästnätter och är ett nytt rekord för branschen.
Annons

– De här siffrorna visar att standarden, servicen, lägena och aktivitetsutbudet på våra campingplatser fortsätter locka fler gäster, säger Peter Jansson, tf vd SCR Svensk Camping, i en kommentar.

Antalet gästnätter har ökat med mer än 3 miljoner de senaste 10 åren och kommer nu alltså, enligt Tillväxtverkets preliminära siffror, att överstiga 17 miljoner för första gången någonsin.

Under sommarmånaderna är mer än 40 procent av alla Sveriges kommersiella övernattningar på en campingplats och de utländska övernattningarna ökar starkt.

– Utländska turister står för cirka 25 procent av volymen och vi har en preliminär ökning från de internationella marknaderna med omkring 9 procent, säger Peter Jansson.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...