Annons

Takkrog och äventyrsbad ska locka till Härnösand-hotell

zoom 130 miljoner kronor ska investeras i ett nytt destinationshotell i Höga Kusten. Det väntas sysselsätta 50 personer och stärka besöksnäringen.
130 miljoner kronor ska investeras i ett nytt destinationshotell i Höga Kusten. Det väntas sysselsätta 50 personer och stärka besöksnäringen.
NYHETER. Härnösand får ny reseanledning. Nu står det klart att ett destinationshotell byggs för 130 miljoner. Med takrestaurang, spa och äventyrsbad väntas en bred målgrupp lockas hit, något som kommer att stärka den lokala besöksnäringen.
Annons

Patrik Attini, som äger Hotell Södra Berget i Sundsvall, har i två år planerat för ett nytt destinationshotell i Härnösand. Nu har kommunfullmäktige godkänt detaljplanen.

– Det känns jättespännande. Jag vill bygga ett hotell man kan åka till en weekend för anläggningens egen skull. Och genom att erbjuda rekreation, matupplevelser och olika aktiviteter så kan vi locka en bred målgrupp: konferensgäster, par och familjer.

Det är Patrik Attinis bolag Attini Hotell ab som kommer att bygga och vara operatör för hotellet som ska ligga tjugo meter från havet. Det planeras vara färdigt hösten 2017 och ha 120 rum i en marin stil i vitt och blått och med mörka träslag.

Fokus på rekreation

Patrik Attini berättar att ett särskilt fokus kommer att vara på rekreationsgäster.

– Resor med träning och hälsa som tema blir allt populärare och för att möta den målgruppen kommer vi att bygga ett spa med behandlingsrum för massage, manikyr och pedikyr. Och via en inglasad gångbro kan gästerna ta sig till en befintlig simhall där det finns gym, relax och ett äventyrsbad med vattenrutschbanor.

Maten kommer att spela en viktig roll. Planen är att skapa en hög måltidsnivå.

På tionde våningen med utsikt över havet kommer vår top floor-restaurang erbjuda asiatiska rätter. Vi kommer även ha en matsal för fine dining och en enklare restaurang med en barmeny. Just nu tittar vi på hur vi kan jobba med lokala råvaror, särskilt på dryckesfronten utmärker sig Höga Kusten med framstående producenter inom gin och whisky som vi vill jobba med.

Tror på Höga Kusten

Utöver hotellbyggnaden planeras en konsertlokal för artistuppträdanden och en nattklubb. Tanken är att skapa kombinationspaket för både konferens- och weekendgäster.

Kostnaden för hotellprojektet beräknas landa på 130 miljoner kronor och Patrik Attini ser det som en investering i Höga Kusten som kommer att ge utdelning.

– Satsningen är jätteviktig för besöksnäringen. Jag tror på Höga Kusten som destination och om jag kan bidra med ett nytt hotell så ger det en skjuts till utvecklingen – och det ger oss fler gäster.