Annons

Hotell- och konferensanläggning med 73 rum i Bispgården till salu

zoom

Fastigheten är ledig för köpare att nyttjas i egen verksamhet eller för uthyrning.

Hotell – och konferensanläggningen Älggårdsberget AB i Bispgården har gått i konkurs. Norrbryggan AB har fått i uppdrag av Älggårdsberget AB:s konkursbo, genom konkursadvokat Rolf Lohse vid Advokatfirman Bäck & Lohse, att försälja fastigheten Bispgården 2:45 belägen i Ragunda kommun. I köpet kan även anläggningens inventarier ingå.

Försäljningsobjektet ligger i utkanten av Bispgården, intill en mindre skidbacke. Till Östersund är det knappt 12 mil, till Sundsvall ca 9 mil och till Sollefteå knappt 5 mil. Till Stockholm är det 47 mil och till Trondheim ca 38 mil. Bispgården ligger i Ragunda kommun med ca 5 400 invånare vars huvudort är Hammarstrand, ca 2 mil västerut. Bispgården ligger efter den natursköna Indalsleden som startar vid kusten i Timrå och Bergeforsen och går längs Indalsälvens vatten ändå upp till kusten till Trondheim i Norge. De närmaste besöksmålen utgörs av Döda fallet samt Thailändska paviljongen.

Fastigheten utgörs av fd Skogsskolan i Bispgården som sedan 2013 använts som hotell- och konferensgård efter att Skogsskolans sista elever lämnat skolan 2003. Fram tills kommunen förvärvade fastigheten 2004 hade den alltså ägts och byggts upp av staten i olika konstellationer vilket förklarar byggnadernas höga kvalitet.

Kommunen sålde fastigheten vidare i december 2013 till Älggårdsberget AB att nyttjas som hotell- och konferensanläggning. Man kan notera att den aldrig kom att nyttjas för asylboende under flyktingkrisen 2015-2017, vilket annars många sådana här anläggningar nyttjades för under de åren, vilket medför att den fortfarande har god standard och är i gott skick. Anläggningen nyttjar i huvudsakligen fyra större byggnader med boenderum i tre av dem. Enligt hotellets hemsida finns det 73 rum som nyttjas för boende och 146 bäddar. Total uthyrbar area ca 4 989 kvm.

För mer info och en komplett försäljningspromemoria med beskrivning, förutsättningar och villkor, kontakta:

Norrbryggan AB
Tomas Berggren
070-270 45 14
tomas.berggren@bryggan.se

Bengt Rådman
070-229 31 24
bengt.radman@bryggan.se

Se även mer info och bilder här

Hitta hit:

Fler annonser

Djursholm Country Club söker gastronomisk entreprenör och driftansvarig

Läs mer

Båsenberga Hotell & Konferens till salu

Läs mer

Vill du driva verksamhet i Stinsahuset i Älmhult?

Läs mer

Arrendator till Mariestads Stadshotell

Läs mer

Tärnaby Fjällhotell AB söker arrendator

Läs mer

Annonsera på Besöksliv

Söker du medarbetare från hotell och restaurangbranschen?

På besöksliv.se når du direkt personer med branscherfarenhet och kompetens i hela Sverige. Din platsannons publiceras i minst ett av våra dagliga nyhetsbrev. Vi har massor med nöjda och återkommande kunder, från alla delar av besöksnäringen.

Kontakta Informa på besoksliv@informa.se eller ring 08-34 03 02