24 kockar lagade på onsdagen upp sina respektive recept som skickades in som tävlingsbidrag vid anmälan, bestående av sex tallrikar.
16 kockar gick vidare till dag två i kvalet. Idag torsdag ska juryn utse de åtta kockar som går till finalen i Årets Kock 2019.
– Det har varit många olika och spännande smakstilar i årets tävling och både kalla och varma rätter. Vi kommer att ha ett starkt gäng som går ut i morgon och det är helt öppet vilka åtta som tar sig till final, säger Stefan Karlsson, juryns ordförande i en kommentar.
De går vidare till dag 2 i kvalet till Årets Kock 2019:
Alexander Sjögren, Restaurant Mutantur, Malmö
Christian Siberg, Swedish Taste Stockholm, Stockholm
Christopher Lai, &Vin, Karlshamn
Daniel Müllern, Unilever Food Solutions
Danny Falkeman, Etoile, Stockholm
Jonas Lagerström, Etoile, Stockholm
Lars Niklasson, Lilla Ego, Stockholm
Louise Johansson, Taste by Louise, Kungälv
Luqaz Ottosson, Restaurant ROT, Visby
Marie Skogström, Mat & Vin Slottsparken, Malmö
Martin Anneflod, Martin Anneflod Culinary, Göteborg
Martin Moses, SK Mat & Människor, Göteborg
Mats-Peter Kristiansen, Spira Food, Göteborg
Mikael Feuk, Gastro Gaspari, Flyinge
Ola Wallin, SK Mat & Människor, Göteborg
Sebastian Lopez, Nosh & Chow, Stockholm