Annons
Annons

Affärsområdeschef

Stockholmsmässan

Driven affärsområdeschef till Stockholmsmässan – Internationella Kongresser & Guest Events

Mötesplatsen där allt kan hända
På Stockholmsmässan skapar vi möten som för människan och samhället framåt.

Vi är Nordens största anläggning för mässor, konferenser och event. Vi har arrangerat tusentals event som inspirerat, bidragit med kunskap och skapat affärer vilket gynnat Stockholm som destination.

I enlighet med vårt uppdrag lockar vi varje år besökare från hela världen till Stockholms stad. Det bidrar inte bara till besöksnäringen, utan hjälper också till att sätta Stockholm på kartan som en plats där idéer, inspiration och affärer föds.

Nu söker vi dig som vill vara en del av denna bubblande accelerator för internationella och nationella möten, kongresser och event.

Vi söker en driven affärsområdeschef
Vi söker en driven affärsområdeschef som kan vara med och utveckla Stockholmsmässans erbjudanden och olika branschsamarbeten för att Stockholm även framöver ska vara en attraktiv destination.

Ditt uppdrag är att säkerhetsställa en ökad beläggning och god lönsamhet, främst med fokus på internationella kongresser, guest events och nya corporate områden.

För att lyckas med uppdraget ser vi att du har flera års erfarenhet av internationell försäljning av möten och events och ett gediget nätverk inom besöksnäringen.

Som ledare på Stockholmsmässan driver du och agerar i enlighet med företagets värderingar. Du bidrar till att skapa en kunddriven, värdeskapande och lyhörd organisation som arbetar mot gemensamma mål.

Du har en coachande roll att stödja och kompetensutveckla medarbetarna i kommersiell riktning, skapar engagemang och delaktighet i ett klimat präglat av samarbete.

Uppdraget som affärsområdeschef innebär en del resande, både i Sverige och internationellt. Verksamheten är baserad i Stockholm, men för en person med rätt förutsättningar finns det möjligheter att även utgå ifrån annan ort.

Tjänsten ingår i Kommersiella ledningsgruppen och rapporterar till CCO.

Vem är du?
• Du är en relationsbyggare med ett stort nätverk inom besöksnäringen.
• Du är affärsorienterad, framåtlutad med ett starkt kommersiellt driv.
• Du brinner för att utveckla lönsamma events med fokus på internationella kongresser och events.
• Som ledare har du en positiv attityd, skapar engagemang och delaktighet såväl i ditt team som med övriga organisationen.
• Du är proaktiv, nyfiken och lyhörd, tar initiativ och agerar på affärsmöjligheter.
• Du är nytänkande och har mod att prova nya vägar.

Dina ansvarsområden omfattar bland annat:
• Som affärsområdeschef på Stockholmsmässan kommer du att ansvara för att utveckling i enlighet med Stockholmsmässan vision, affärsidé och strategiplan.
• Driva strukturella förändringar utifrån marknadens behov och bidra till att skapa en affärsmässig organisation.
• Utveckla nya internationella Corporateområden.
• Utveckla och upprätthålla goda relationer med nationella och globala organisationer inom besöksnäringen.
• Verksamhetsplanering med budget, lönsamhets-, uppföljnings- och resultatansvar.

Bakgrund och erfarenhet:
• Akademisk utbildning och/ eller relevant arbetslivserfarenhet.
• Du har erfarenhet av internationell försäljning inom besöksnäringen.
• Du är van vid ekonomistyrning genom nyckeltal, kostnadskontroll
• Vi ser gärna att du även har erfarenhet av utvecklings- och förändringsarbete.
• Du är en skicklig kommunikatör och ett krav är god svenska, engelska i både tal och skrift. Ytterligare språk önskvärt.

Vi erbjuder:
Vi på Stockholmsmässan erbjuder en professionell och dynamisk arbetsmiljö med stora utvecklingsmöjligheter. Vi tror på hållbarhet och levererar kvalité i allt vi gör.

Tillsammans skapar vi ett arbetsklimat som kännetecknas av inspiration, arbetsglädje, kreativitet och ansvarstagande. Vi respekterar varandra och är tydliga i vår kommunikation internt och externt.

Vi har kunskap om vår omvärld, är lyhörda och agerar proaktivt. Vår vision är ”Möten i världsklass”.

Anställningsform: Tillsvidare.

Ansökan
I denna rekrytering har vi valt att samarbeta med Urvalet Executive AB. Mer information om rekryteringsprocessen hittar du på Urvalets hemsida, www.urvalet.se

Välkommen att skicka in din ansökan så snart som möjligt. Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Vid eventuella frågor, kontakta ansvarig rekryterare på Urvalet: Monika Malmén, monika.malmen@urvalet.se eller Linda Wiltbourn, linda.wiltbourn@urvalet.se.

Vänligen notera att vi endast tar emot ansökningar via Urvalets hemsida där du laddar upp din ansökan.

Ange i ansökan att du sett annonsen på besoksliv.se. Se även alla våra lediga jobb på Besöksliv Jobb på Facebook

Ansök här
Fler lediga jobb
Annons
Annons

Platsannonsera på Besöksliv

Söker du medarbetare från hotell och restaurangbranschen?

På besöksliv.se når du direkt personer med branscherfarenhet och kompetens i hela Sverige. Din platsannons publiceras i minst ett av våra nyhetsbrev. Vi har massor med nöjda och återkommande kunder, från alla delar av besöksnäringen.

Kontakta Informa på besoksliv@informa.se eller ring 08-34 03 02