Annons
Annons

Analytiker

Visita

På Visita ser vi en ökad efterfrågan på våra tjänster och vi behöver därför blir fler! Om du är en noggrann, samhällsintresserad och nyfiken statistiker så kommer du förmodligen att trivas hos oss på Visita. Visita är en arbetsgivar- och branschorganisation som organiserar den svenska besöksnäringen och i vårt arbete skapar vi nytta för nästan 6000 medlemsföretag. Därför är det vi gör viktigt på riktigt!

Om jobbet
Är du ekonom eller statistiker med stort samhällsintresse? Vill du vara med och ta fram ekonomisk statistik? Gillar du dessutom att paketera komplex materia på ett pedagogiskt och visuellt tilltalande sätt och kommunicera denna till vitt skilda grupper? Då tycker vi att du skall söka den här tjänsten! Hos oss kommer du arbeta på Visita huvudkontor i Stockholm och rapportera till Visitas chefekonom.

Avdelningens arbete med att ta fram underlag och statistik används primärt för analys i sammanhang som är av intresse för våra medlemsföretag inom den svenska besöksnäringen. Men även i sammanhang i syfte att klargöra i ett bredare nationellt perspektiv. I jobbet ingår att vid behov kunna presentera, förklara, förtydliga och fördjupa i våra frågor när vi möter våra medlemmar men även våra kollegor internt på Visita.

Exempel på arbetsuppgifter
• Framtagande av produktion och publicering av statistik
• Medverka i utveckling och intern samordning av statistikens kvalitet och innehåll
• Delta i analysarbete och omvärldsbevakning
• Utgöra stöd och bollplank till chefekonomen och till interna och externa intressenter och användare av framtaget material

Om dig
Du behöver tycka att det är roligt att arbeta med- och bearbeta stora datamängder löpande och samtidigt tilltalas av att samarbeta och kommunicera med många olika typer av människor. Du förväntas ta ett stort ansvar för ditt eget arbete på ett noggrant, strukturerat och kvalitetsmedvetet sätt, samt har en god samarbetsförmåga eftersom arbetet ställer höga krav på samverkan både internt och externt. Vår omgivning förändras snabbt och vi behöver förändras med den när så sker. Därför behöver du vara flexibel för att snabbt kunna anpassa dig till nya förutsättningar och intressenter. Självklart är du intresserad av samhällsfrågor i stort och för att trivas hos oss bör du också dela Visitas vision och värdegrund.

Vi vill att du har
• Akademisk examen med inriktning mot samhällsvetenskap där nationalekonomi och/eller företagsekonomi ingår
• Minst 30 högskolepoäng i ämnet statistik
• Ett par års relevant arbetslivserfarenhet efter examen
• Förmåga att obehindrat använda dig av Excel, Word och Power Point för framtagning av utomordentliga underlag och
presentationsmaterial
• Erfarenhet av statistikproduktion m h a något av de vanligaste statistikprogrammen såsom t.ex. SPSS, Macrobond, SQL och VBA eller liknande
• Förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska

Meriterande om du även har
• Erfarenhet av arbete med verktyg som Power BI eller QlikView
• Erfarenhet av att automatisera databehandling
• Tidigare erfarenhet av skattefrågor och/eller redovisning

Vårt erbjudande
Vi erbjuder dig en spännande och omväxlande tjänst i en framtidsorienterad och expanderande bransch-och arbetsgivarorganisation som representerar Sveriges nya basnäring. Visita har för närvarande ett 60-tal medarbetare vilket innebär ett decentraliserat arbetssätt och korta beslutsvägar. Visita kännetecknas av en mycket öppen, prestigelös och välkomnande atmosfär och för att trivas bör du tycka om att arbeta i en dynamisk kultur med höga ambitioner. Vi erbjuder en roll med stor frihet under ansvar med omväxlande arbetsuppgifter i en stimulerande och utvecklande miljö där vi stöttar varandra och hjälps åt för att lösa våra medlemsföretags utmaningar. En organisation att trivas och utvecklas i.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid där vi tillämpar sex månaders provanställning med tillträde enligt överenskommelse. Då rekryteringsarbetet kommer starta direkt, kommer intervjuer ske löpande och vi vill därför gärna ha din ansökan snarast möjligt.

Välkommen med din ansökan till en öppen och prestigelös arbetsplats som arbetar för världens roligaste bransch!

Kontaktperson:
Thomas Jakobsson
Chefekonom
thomas.jakobsson@visita.se

Ange i ansökan att du sett annonsen på besoksliv.se. Se även alla våra lediga jobb på Besöksliv Jobb på Facebook

Ansök här
Fler lediga jobb
Annons
Annons

Platsannonsera på Besöksliv

Söker du medarbetare från hotell och restaurangbranschen?

På besöksliv.se når du direkt personer med branscherfarenhet och kompetens i hela Sverige. Din platsannons publiceras i minst ett av våra nyhetsbrev. Vi har massor med nöjda och återkommande kunder, från alla delar av besöksnäringen.

Kontakta Informa på besoksliv@informa.se eller ring 08-34 03 02