Annons
Annons

Analytisk och driven ekonomiansvarig

Kasai koncernen

Kasai koncernen söker en analytisk och driven ekonomiansvarig som vill axla ansvaret för- och bygga upp ekonomifunktionen. Är du en fena på Excel och som ständigt vill förbättra processer och rutiner inom redovisning? Då tror vi att du är rätt person att ta dig an spännande utmaningar hos oss!

Kasai har idag 3 stycken restauranger, 2 i Stockholm och 1 i Malmö. Kasai är en Japansk high-end restaurang som bjuder på kulinarisk och innovativ höjd med exklusiva överraskningar som stimulerar alla sinne. Med rötterna i Japan – och erfarenhet från världen – erbjuder Kasai mat i upplevelseintensiva format, som får tiden att stanna upp för en stund. Kasai är ett innovativt företag som ständigt strävar efter förändring och förbättring. Vi vill vara först och bäst! Hur kan vi få ett restaurangbesök att sticka ut från våra konkurrenters? Vi skapar en middagsshow med underhållning, dans och musik.

Kasai grundades i Stockholm 2016 och öppnade då första restaurangen på Linnégatan, 2018 öppnades Kasai i Malmö med en skybar. Samma år öppnades även Mini Kasai i Mood Gallerian.

Som ekonomiansvarig har du det övergripande ansvaret för bolagets ekonomifunktion. Du kommer att vara med och bygga upp avdelningen och ta in ekonomin internt efter att den har legat på en redovisningsbyrå sedan start. Du kommer dessutom att få vara med och rekrytera din kommande kollega. Rätt person kommer på sikt gå in i rollen som ekonomichef/CFO. Idag har bolaget en inhyrd ekonomichef som arbetar 2 dagar i veckan. Du kommer till en början rapportera till ekonomichefen.

Din utmaning

 • Självständigt utföra löpande bokföring
 • Kund- och leverantörsreskontra
 • Kvittoredovisning
 • Upprätta årsredovisning och deklarationer
 • Ansvara för månadsbokslut
 • Månatlig rapportering
 • Inneha ett huvudansvar för moms- och skattefrågor
 • Prognos, budget och analysarbete
 • Agera kontaktperson mot myndigheter, försäkringsbolag och revisorer
 • Förbereda och hantera löner
 • Framtagande av ekonomiska rapporter till styrelsen
 • Bistå med ekonomisk information vid upphandlingar

Vem du är

För att trivas i rollen som Ekonomiansvarig på Kasai är du en analytisk person som trivs i en bred och ansvarsfull roll och levererar alltid av hög kvalité. Du har en bra kommunikativ förmåga, finner det självklart att arbeta strukturerat och med stor noggrannhet. Vidare är du en prestigelös person med ett stort engagemang både i ditt arbete och i företagets verksamhet.

Du arbetar hellre digitalt än med papper och har goda kunskaper i Excel. Akademisk examen inom ekonomi eller motsvarande ses som ett krav.

Vad vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett kreativt arbete i en stimulerande och utmanande miljö. Du kommer att bli en nyckelspelare i bolaget för att analysera våra restauranger och upprätthålla en god lönsamhet. Organisatoriskt kommer du att till en början rapportera till vår inhyrda Ekonomichef.

Vid frågor är du välkommen att kontakta Ekonomichef Susanne Hellevik på susanne@kasai.se. Vi ser fram emot din ansökan!

Ansökan skickas till susanne@kasai.se senast den 31/5 2019.

Ansök här
Fler lediga jobb
Annons
Annons

Platsannonsera på Besöksliv

Söker du medarbetare från hotell och restaurangbranschen?

På besöksliv.se når du direkt personer med branscherfarenhet och kompetens i hela Sverige. Din platsannons publiceras i minst ett av våra nyhetsbrev. Vi har massor med nöjda och återkommande kunder, från alla delar av besöksnäringen.

Kontakta Informa på besoksliv@informa.se eller ring 08-34 03 02