Annons

Executive Chef

Lisebergs Restauranger

Presentation av Liseberg och Food & Beverage
Mat och dryck på Liseberg är i dagsläget organisatoriskt uppdelat på tre gästverksamheter – Restaurang, Fast food och Boende. Lisebergsparkens Restaurangdel består av totalt 12 restauranger med alkoholtillstånd, Rondo samt personalrestaurang. Fast Food består av totalt 24 enheter som säljer allt från snacks till Max hamburgare. Inom området Boende står Liseberg inför stora förändringar med bland annat nytt upplevelsehotell och en vattenvärld.

Liseberg är en av Nordens ledande turistattraktioner med 3,2 miljoner gäster årligen. Verksamheten består av nöjespark, restauranger, teatrar och boende. Liseberg ägs av Göteborgs Stad och sysselsätter ca 350 årsanställda och ca 2300 säsongsanställda. Bolaget omsätter årligen ca 1,2 miljard kronor.

Beskrivning av arbetsuppgifter
Som Executive Chef har du en drivande roll inom planerade och pågående projekt som rör verksamhetsområdenas konceptutveckling, med fokus på utbud inom mat, dryck och logistik. Organisatoriskt tillhör du Verksamhetsområde Restaurang, som omsätter ca 220 miljoner kronor, och har ca 25 årsanställda och 500 säsongsanställda medarbetare, men arbetar också för gästverksamhet Fast food och Boende.

Du har det övergripande ansvaret för att samordna inköp gällande mat och dryck inom Liseberg. Du arbetar nära köksmästare och berörda chefer, och fungerar som coach, rådgivare och i vissa fall beslutsfattare i till exempel operativ drift, utbildningssammanhang och menyplanering. Tillsammans med företagets inköpsspecialister är du en nyckelperson i de upphandlingsprocesser som rör Food & Beverage. Du ser även till att behövlig dokumentation och mallar finns tillgängliga för operativa medarbetare, och gör uppföljning och analys av processen.

Du arbetar aktivt för att gästverksamheterna ska bibehålla samt öka sin egen kompetens inom mat och dryck, och är den som har såväl överblick som helhetssyn på allt från hållbarhet till effektivitet.

Som Executive Chef skapar du breda kontaktytor och nätverk inom kommun och privat näringsliv, och verkar för väl fungerande relationer med externa kontakter som till exempel leverantörer, myndigheter och utbildningsanordnare. I övrigt är omvärldsbevakning och branschutveckling viktiga punkter på din agenda, då du arbetar för att vårt utbud består av såväl igenkännande favoriter som nya trender.

Kvalifikationer
Vi söker dig som sannolikt har bakgrund som köksmästare, och som utöver kökskompetens har fyllt på med erfarenheter från konceptutveckling och administration. Du har en gedigen branschkännedom inom Food & Beverage, med vana att hantera inköp i större restaurangverksamhet. Du har lång erfarenhet av råvaruhantering, restaurangekonomi, ekologi, hållbarhet och är en driven inspiratör samt innovatör inom ditt arbetsområde. Du har specialistkunskap inom HACCP inblick i övrig relevant lagstiftning och regelverk. Du är kommunikativ, tydlig och prestigelös, samt skapar strukturerade och fungerande arbetsmetoder. Du behärskar Officepaketet och har vana att arbeta med relevanta systemstöd.   

Villkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning som påbörjas enligt överenskommelse. Har du frågor, är du varmt välkommen att kontakta Nico Schaak, Verksamhetschef Restaurang, på telefon 073-907 75 69.

Vi rekryterar löpande till denna tjänst och vill gärna ha din ansökan så snart som möjligt, senast den 15 september. Varmt välkommen med din ansökan!

Ange i ansökan att du sett annonsen på besoksliv.se. Se även alla våra lediga jobb på Besöksliv Jobb på Facebook

Ansök här
Fler lediga jobb
Annons
Annons

Platsannonsera på Besöksliv

Söker du medarbetare från hotell och restaurangbranschen?

På besöksliv.se når du direkt personer med branscherfarenhet och kompetens i hela Sverige. Din platsannons publiceras i minst ett av våra dagliga nyhetsbrev. Vi har massor med nöjda och återkommande kunder, från alla delar av besöksnäringen.

Kontakta Informa på besoksliv@informa.se eller ring 08-34 03 02