Annons

Food & Beverage Manager

Elite Stora Hotellet i Jönköping

Om tjänsten
Nu är det dags, vi söker Jönköpings vassaste F&B Manager!

Elite Stora hotellet har varit Jönköpings naturliga mötesplats i över 160 år och huserar 167 rum, 12 konferenslokaler i varierande storlekar, Gastropuben The Bishops Arms, Restaurang Le Trottoir samt festvåningsverksamheten med grandiosa Spegelsalen, Röda Salongen och andra festlokaler. Spegelsalen som är vår största festsal betraktas som en av Skandinaviens vackraste festsalar, där det anordnas allt från galamiddagar, shower, julbord, företagskickoff men inte bara!

Nu söker vi en innovativ och inspirerande Food & Beverage Manager som brinner för mat & dryck, service och utveckling. Hela hotellet blir din arena att utöva ditt arbete på, där du har övergripande ansvar för planering, genomförande och uppföljning av olika sorters evenemang samt att säkerställa att våra gäster får minnesvärda mat- och dryckesupplevelser. Du, tillsammans med dina avdelningsansvariga ansvarar för köket, restauranger, festlokaler och servering.

Din roll är att förvalta och utveckla hela F&B verksamheten i samarbete med hotellets ledning samt skapa förutsättningar för den naturliga mötesplatsen i Jönköping. I din roll som Food & Beverage Manager har du även ett kommersiellt ansvar där nätverkande, relationsbyggande och profilering av dig själv i staden blir nyckel till framgången.

För rätt person, väntar en spännande utmaning, utveckling och en fantastiskt arbetsplats!

Vi söker dig som har dokumenterad erfarenhet av liknande arbete i ledande befattning. Som person är du lugn, trygg, kommunikativ, engagerad och ordningsam.

Om tjänsten Vår F&B verksamhet innefattar allt från frukost, lunch, konferensfika till vår a la carte servering och alla de magiska arrangemangen vi anordnar i Spegelsalen.

Du blir ansvarig för införsäljning, projektledning, planering, leverans,uppföljning men framförallt för alla våra duktiga medarbetare i våra F&B avdelningar. Som Food & Beverage Manager arbetar du framförallt tätt tillsammans med ditt team i bl.a. kök, frukost, festvåning, Bishops Arms för att skapa den absolut bästa gästupplevelsen. Men det är också du som tillsammans med hotellets ledning bygger framtidens mötesplats. Vi sätter de mål vi vill satsa på under året och sedan genomför vi och våra team alla kreativa projekt parallellt med den dagliga verksamheten.

Vi söker dig med ett intresse för personlig service och ledarskap, genom delaktighet och kvalité på det vi gör varje dag. Du är intresserad av mat och dryck i kombination och du vill vara med och deltaga i de skapande processer vi driver på kontinuerlig basis. För oss handlar service och försäljning om att ta tillvara på möjligheter, ta hand om våra gäster och skapa något som engagerar och involverar varenda gäst i varje besök hos oss.

Som ledare hos oss ligger ditt ansvar i att skapa förutsättning för dina medarbetare, inte bara förutsättningar för att lyckas göra sitt jobb på absolut bästa sätt utan också förutsättningar för att utvecklas och utmanas inom och utanför sin roll. Vi vill vara en arbetsgivare där våra medarbetare, även du, känner att man kan växa som person, att man kan utvecklas och lära sig nya saker. Vi tror på ett klimat där glädje, gemenskap och en god kommunikation bygger långsiktiga relationer och stabila arbetsgrupper som i sin tur leder till ännu fler lyckosamma år.

Som Food & Beverafe Manager och en del av ledningsgruppen förstår du helheten av att arbeta på en hotellverksamhet. Vi vill erbjuda Sveriges främsta upplevelser samtidigt som vi levererar Sveriges bästa lönsamhet. Kunskaper inom budgetering, ekonomisk översyn och ekonomisk planering blir då viktiga komponenter för att driva vår verksamhet framåt

Kvalifikationer och personlighet

Kvalifikationer

• Erfarenhet och kunskap inom mat och dryck
• Erfarenhet och kunskap inom personalledning
• Erfarenhet och kunskap inom köksverksamhet
• Erfarenhet och kunskap planering av större arrangemang
• Erfarenhet, kunskap eller intresse för kommersiellt ansvar
• Erfarenheter och kunskap inom ekonomi (F&B fokus)

Vi vill arbeta med dig som förstår vikten av att det är vi tillsammans som skapar resultat, som har styrkor inom kommunikation, coachning och processledning. Vi vill att du ska ha erfarenhet från tidigare ledande befattningar och helst inom inom besöksnäringen. Du behöver vara duktig på att prioritera, vara flexibel och prestigelös i ditt tankesätt och du är en tydlig ledare som har lätt för att engagera ditt team.

Du brinner för service och värdskap, du förstår att våra gästers helhetsintryck av oss är helt beroende på det bemötande vi levererar. Du förstår vikten av din närvaro, att vara på plats när gästen är hos oss och att stötta våra medarbetare i att leverera service av världsklass.

Du är en lagspelare och bidrar till hotellets fortsatta utveckling genom att främja och aktivt delta i samarbete över gränserna. Du är van vid att arbeta mot tydliga mål, både ekonomiska och kvalitativa – du känner alltid ett stort ansvar för detta. Du är initiativtagande och proaktiv samtidigt som du älskar att möta människor.

Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Praktisk information:
Utöver ett tydligt personalansvar har du ansvar för försäljning, detta innebär att du är ansvarig för offert och försäljning av större event/evenemang samt alla festvåningsbeställningar som vi får förfrågningar kring.

Du har ett budgetansvar och det innebär att du är ansvarig för försäljning och kostnader som rör ditt verksamhetsben.

Du arbetar i drift under en del av din tid och du arbetar då i alla delar av den verksamhet som du är ansvarig för.

Ansökningar behandlas löpande och tillsättning sker snarast möjligt

Praktikaliteter:
• Arbetstider: Varierande, både dag- och kvällstid
• Omfattning: Heltid
• Start: Enligt överenskommelse
• Lön: Enligt överenskommelse

För frågor om tjänsten kontakta: Gustav Kalogirou, gustav.kalogirou@elite.se.
073-526 71 24

Sista ansökningsdag: Urval kommer ske löpande, vi rekommenderar därför att du inte väntar med din ansökan. Vi ser fram emot att höra från dig!

Om Elite Stora Hotellet, Jönköping
I en av Jönköpings vackraste byggnader med ett centralt läge vid Vätterns södra strand ligger Elite Stora Hotellet. Hotellet har precis genomgått en omfattande tillbyggnation och renovering och kommer därmed ha totalt 167 rum.

Om att jobba inom Restaurang på Elite Hotels
Att arbeta inom restaurang och servis ställer stora krav på flexibilitet, kunskap kring mat och dryck och förmågan att få den individuella gästen att känna sig speciell i en fullsatt restaurang.

Passar dig som
• Ser den individuella gästen och får energi av att leverera minnesvärda upplevelser
• Har organisationsförmåga och en god överblick
• Är stresstålig och behåller lugn och fokus även under högre tempo

Ange i ansökan att du sett annonsen på besoksliv.se. Se även alla våra lediga jobb på Besöksliv Jobb på Facebook

Ansök här
Fler lediga jobb
Annons
Annons

Platsannonsera på Besöksliv

Söker du medarbetare från hotell och restaurangbranschen?

På besöksliv.se når du direkt personer med branscherfarenhet och kompetens i hela Sverige. Din platsannons publiceras i minst ett av våra dagliga nyhetsbrev. Vi har massor med nöjda och återkommande kunder, från alla delar av besöksnäringen.

Kontakta Informa på besoksliv@informa.se eller ring 08-34 03 02