Annons
Annons

Handläggare turismstatistik

Tillväxtverket

Brinner du för att arbeta med statistik? Är du intresserad av turismområdet? Har du tidigare drivit och samordnat projekt? Då kan du vara den vi söker.

Tillväxtverket är en kunskapsdriven myndighet med professionella, kompetenta och engagerade medarbetare. Här kan du påverka både din och Sveriges framtid. Tillväxtverket stärker företagens konkurrenskraft och förbättrar näringslivets och regionernas utveckling. Vår vision är ett Sverige med fler företag som vill, kan och vågar.

Om tjänsten

I tjänsten ingår att samordna och ansvara för Tillväxtverkets beställning av gränsundersökningen IBIS (inkommande besökare i Sverige). Du kommer även att leda annat projektarbete där statistikbehandling är av framträdande betydelse. Arbetsuppgifterna innebär att delta i att utveckla och bedöma statistiska metoder, analysera och dra slutsater utifrån datamaterial och att etablera och samordna omfattande kontakter med andra myndigheter och offentliga aktörer framförallt inom turismområdet på nationell och regional nivå.

Du kommer att tillhöra Analysenheten som består av ca 15 medarbetare placerade i Stockholm och Östersund. Enheten genomför olika analyser för kunskapsutveckling och lärande inom näringspolitiken och för hållbar tillväxt och utveckling i gles- och landsbygder.

Din tjänstgöringsort kan vara någon av de orter där Tillväxtverket har kontor: Arjeplog, Gävle, Göteborg, Jönköping, Luleå, Malmö, Stockholm, Örebro eller Östersund.

Vi söker dig som har:

  • Utbildning från högskola eller universitet inom samhällsvetenskap, ekonomi eller annan relevant inriktning, gärna med fördjupning inom statistik
  • Erfarenhet av analysarbete, framförallt kvantitativa analyser och goda kunskaper om statistik och statistiska metoder.
  • Projektledarerfarenhet

Följande erfarenheter eller kunskaper är en merit:

  • Erfarenhet från turismområdet samt god kännedom om aktörer inom turismområdet
  • Erfarenhet från statlig myndighet och/eller andra politiskt styrda verksamheter
  • Erfarenhet av offentlig upphandling enligt LOU
  • Kunskap om och förståelse för företagsfrämjande insatser och regionalt tillväxtarbete

Som person är du analytisk och drivande, det vill säga du har god förmåga att arbeta självständigt och driva frågor framåt. Du har en mycket god samarbetsförmåga och är öppen och prestigelös.

Vi förväntar oss att du lever upp till vår medarbetar- och chefspolicy som uttrycker de förväntningar vi har på alla medarbetare.

Anställningsform och sista ansökningsdag

Anställningen är en visstidsanställning t o m 2019-03-31. Tillträde snarast, enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag är den 8 april 2018.

Mer information och kontakt

För mer information om arbetsuppgifterna är du välkommen att kontakta enhetschef Ulf Savbäck, tfn 08-681 65 38. Frågor om rekryteringsprocessen besvaras av HR-strateg Mari Hammarbäck Ekroth, tfn 08-681 91 64. Fackliga företrädare är Imber Råbock, Saco, tfn 08-681 91 73 och Marlen Eriksson ST, tfn 08-681 91 22.

Tillväxtverket eftersträvar ett arbetssätt där digitala och tekniska lösningar underlättar det dagliga arbetet. Här kan du läsa mer om vilka anställningsvillkor och förmåner vi erbjuder.  Vi har även ett publikt intranät. Välkommen att läsa mer på våra medarbetarsidor.

Tillväxtverket vill tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi eftersträvar en arbetsmiljö där varje medarbetare ges möjlighet att kombinera yrkes- och privatliv för balans i livet.

Välkommen med din ansökan för att skapa din och Sveriges framtid!

I denna rekrytering har Tillväxtverket redan tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt samtal från annonsförmedlare- eller försäljare.

Ansök här
Fler lediga jobb
Annons
Annons

Platsannonsera på Besöksliv

Söker du medarbetare från hotell och restaurangbranschen?

På besöksliv.se når du direkt personer med branscherfarenhet och kompetens i hela Sverige. Din platsannons publiceras i minst ett av våra nyhetsbrev. Vi har massor med nöjda och återkommande kunder, från alla delar av besöksnäringen.

Kontakta Informa på besoksliv@informa.se eller ring 08-34 03 02