Annons
Annons

Head Chef Pastry

Liseberg Grand Curiosa Hotel

Stig in genom dörrarna till ett magiskt hotell som väcker nyfikenhet och äventyrslust med kuriositeter, knasigheter och märkvärdigheter i varje hörn!

Head Chef Pastry till Liseberg Grand Curiosa Hotel
Nu söker vi en Head Chef till Hotel Grand Curiosas sötaste avdelning som ska ansvara för den operativa driften för vår konditori- och dessertavdelning. Som Head Chef Pastry har du möjlighet att göra något helt unikt! Vi vill skapa en fantastiskt fantasifull värld för våra gäster och som Head Chef Pastry innebär det att kreativiteten kan få flöda fritt. Specialdesignade desserter och konstverk, smarriga bakverk med olika texturer och smaker, allt är möjligt!

Din avdelning levererar godsaker till frukost, café, restaurangerna och barerna, ett tätt och kreativt samarbete med övriga Head Chefs är därför mycket viktig. Grand Curiosa Hotel är ensam i sitt slag och erbjuder spännande möjligheter där du som Head Chef kommer att ha möjlighet att sätta din prägel på inriktning och utbud, med stöd av hotellets F&B Manager. Här finns öppna kök och unika miljöer, helt enkelt en arbetsplats som du och ditt pastry team fyller med stor kreativitet och glädje. Som Head Chef är du ansvarig för att förbereda arbetet för ditt område och även leda och fördela arbetet för att skapa enastående upplevelser för våra hotellgäster. Vi lever våra värdeord Omtanke, Kreativitet, Säkerhet, Kvalitet och Glädje och som Head Chef söker vi dig som är prestigelös, närvarande och beredd att göra om och göra nytt. Ditt team kommer att spela en viktig roll i skapandet av en atmosfär där våra gäster har möjlighet att ta en paus från vardagen och alla måsten, bli överraskade av magiska och lite galna godsaker, ha roligt och skapa minnen tillsammans.

I pre-openingfasen är du drivande i framtagandet av menykoncept för all servering inom ditt ansvarsområde. Du är delaktig i rekrytering och utbildningsinsatser, dessutom planerar, förbereder och färdigställer du den operativa verksamheten inför öppning och i uppstartsskedet. När verksamheten så småningom övergår till mer löpande drift arbetar du med menyutveckling och är delaktig i att leda medarbetarna operativt. Inom ditt ansvarsområde ingår även sedvanliga uppgifter som att sätta och styra mot ekonomiska mål för ditt ansvarsområde, effektivisera och resursplanera verksamheten, och du har arbetsmiljö- och miljöansvar, även brand- och säkerhetsansvar.

Vem är du?
Vi söker dig som brinner för ett kreativt arbete och som har förmågan att skapa unika upplevelser genom dessert-världen, där du har fria händer att skapa det du vill för oförglömliga höjdpunkter för våra gäster!

Vi tror att du är senior i rollen som Head Chef, med minst 8 års erfarenhet av arbete inom konditorsvärlden. Det är meriterande med erfarenhet inom hotell- och restaurangbranschen. Relevant utbildning med bageri- eller konditoriinriktning är ett krav och hotell- och restaurangutbildning är meriterande. Vi ser även att du har minst 4 års erfarenhet av en ledande position i kök där budget- och personalansvar ingått. Dina tidigare erfarenheter vittnar om bredd och variation inom ditt yrkesområde, där du behärskar att hantera större gästnivåer då hotellet kommer att ha möjlighet att husera över 2000 gäster. Tidigare erfarenhet av hotellverksamhet ser vi som önskvärt såväl som god datavana och goda kunskaper i Excel och Word. Vi värdesätter om du har ett brinnande hållbarhetstänk i ditt arbete och bidrar till att Liseberg tar steget mot ökad hållbarhet.

Du är en trygg ledare och förebild som gärna har arbetat i uppstartsfas i liknande tjänst, men som också vill jobba långsiktigt och utvecklande när vardagen rullar på. Du kan hantera stora arbetsgrupper där många olika kulturer representeras och du sprider yrkesstolthet och värme bland dina medarbetare. Det innebär stor vikt vid tydlighet och kommunikation med möjlighet att kunna uttrycka sig väl både på svenska och engelska. Vi söker dig som har erfarenheten och kunskapen att stötta engagerade nya medarbetare i branschen med viljan att lära ut och förmågan att både ge och ta emot feedback.

Ditt ledarskap präglas av prestigelöshet och ärlighet samtidigt som du inte tvekar att hjälpa till där det behövs som stöd för dina medarbetare där du kan coacha, utveckla och uppmuntra. Vi ser att du har lätt för att hitta nya lösningar och gillar att ha möjlighet att förändra och utveckla, vilket är extra viktigt vid öppningen av ett nytt hotell. En analytisk förmåga och ett ekonomiskt tänk är också något som vi värdesätter högt i våra ledarroller. Du ser dina medarbetare, sätter upp mål och ger återkoppling kontinuerligt. Du skapar team som har roligt tillsammans och sprider glädje!

Vi ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter då vi strävar mot en bred representation i organisationen.

Villkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillsättning så snart som möjligt. Rollen innebär en oreglerad arbetstid och styrs av behovet på avdelningen.

Liseberg Grand Curiosa Hotel öppnar under våren 2023. Vi vill gärna ha dig med i vårt team redan under hösten 2022 – vi har massor av härliga uppgifter att checka av innan det är dags att öppna dörrarna till vår fantasifulla värld! Du är varmt välkommen att höra av dig om du har frågor om tjänsten till hotellets F&B Manager Jason Alderton på telefon 031-766 72 65 eller jason.alderton@liseberg.se.

Vi tar tacksamt emot din ansökan så snart som möjligt då vi rekryterar löpande men senast den 16 oktober 2022.

Läs gärna mer om vår spännande utökning av Liseberg här: Liseberg Grand Curiosa Hotel

Ange i ansökan att du sett annonsen på besoksliv.se. Se även alla våra lediga jobb på Besöksliv Jobb på Facebook

Ansök här
Fler lediga jobb
Annons
Annons

Platsannonsera på Besöksliv

Söker du medarbetare från hotell och restaurangbranschen?

På besöksliv.se når du direkt personer med branscherfarenhet och kompetens i hela Sverige. Din platsannons publiceras i minst ett av våra nyhetsbrev. Vi har massor med nöjda och återkommande kunder, från alla delar av besöksnäringen.

Kontakta Informa på besoksliv@informa.se eller ring 08-34 03 02