Annons

Head of Group Business Revenue Management Sweden

Scandic Hotels

Vi söker dig som älskar analys, att optimera affärer och att kreativt skapa bättre lönsamhet!

Rollen innebär att du som Head of Group Business Revenue Management Sweden har ett övergripande ansvar för att sätta och arbeta med det strategiska och taktiska ramverket för prissättningen för alla våra gruppaffärer samt prissättningen för vår mötesaffär. Du ansvarar även för att optimera och utveckla arbetssätten inom samma områden. Detta gör du tillsammans i ett team med kollegor dedikerade gruppaffären inom Revenue Management Sverige samt i tätt samarbete med vår gruppbokning, Scandic Group and Meeting, våra säljare, övrig Revenue Management-organisation samt alla våra fantastiska hotell runtom i Sverige. Ditt team har en tät dialog med de revenue managers som arbetar med de individuella segmenten och ni bistår med prognos- och beslutsunderlag till hela Revenue Management-organisationen. Som Head of Group Business Revenue Management Sweden är du involverad i projekt och utveckling tillsammans med kollegor runtom i de nordiska länderna samt kollegor på koncernnivå.

Då rollen och teamet knappt är ett år gamla sker daglig utveckling och en nyfikenhet, flexibilitet och kreativitet är vad som krävs för framgång. Att du har en kommersiell förståelse, en god kommunikationsförmåga, är samarbetsvillig, beslutsam och starkt proaktiv är självklart. Ansvaret för prissättningen av mötesaffären är lika gammalt som rollen och teamet så vi hittar vår väg framåt tillsammans i det med många andra funktioner och med möjlighet att förändra och förbättra många olika delar i erbjudandet.

Du har en förmåga att identifiera och agera på trender, möjligheter och hot i form av prisutveckling, kundbeteenden och distributionskanaler för de segment du ansvarar för så att Scandic kan vara relevanta och det prioriterade valet för kunderna. Du förstår vikten av att identifiera, mäta och följa relevanta nyckeltal i hela organisationen och hur du är med och påverkar just helheten. Du ansvarar för att analysera affären och presentera resultaten till olika delar av organisationen i olika format och med olika frekvens. Du är självklart intresserad och drivs av utveckling, du räds inte förändring och du lutar dig på tillgänglig data för att säkerställa dina analyser.

På Scandic vill vi utvecklas tillsammans med dig och hela teamet inom allt vad revenue management har att ge och du lever och delar självklart Scandics värderingar – Be Caring, Be you, Be a Pro, Be Bold.

Vi söker dig som har gedigen erfarenhet inom prissättning och som har drivit frågor utifrån ett lönsamhetsperspektiv. Vidare ser vi gärna att du har cirka tre – fem års erfarenhet av hotell- och resebranschen. Det är meriterande med en akademisk utbildning inom ekonomi eller motsvarande. Rollen kräver mycket god analytisk förmåga.

Det här är en tillsvidareanställning på heltid. Vi tillämpar provanställning. Du rapporterar till vår Director of Revenue Management Sweden, Karin Sinclair, och ingår i ledningsgruppen för Revenue Management Sweden.

Startdatum så snart som möjligt.

Ansök här
Fler lediga jobb
Annons
Annons

Platsannonsera på Besöksliv

Söker du medarbetare från hotell och restaurangbranschen?

På besöksliv.se når du direkt personer med branscherfarenhet och kompetens i hela Sverige. Din platsannons publiceras i minst ett av våra dagliga nyhetsbrev. Vi har massor med nöjda och återkommande kunder, från alla delar av besöksnäringen.

Kontakta Informa på besoksliv@informa.se eller ring 08-34 03 02