Annons
Annons

Hotellchef

Scandic Europa

Hotellchef– som vill leda och coacha andra chefer

Scandic Europa ligger 97 steg från centralstationen, vägg i vägg med stadens populära shoppingstråk – Nordstan. Hotellet är ett av Scandics största med hela 456 rum som garanterar att det alltid är något som händer i huset. Dessutom har hotellet en utpräglad musikprofil och tillsammans med hotellets populära restaurang HAK blir miljön levande och överraskande. Vi är ett stort gäng med snabba steg och goda hjärtan, vi ser efter varandra och gör vårt yttersta för att alla ska trivas på vår spännande och sociala arbetsplats. På så sätt skapar vi fantastiska hotellupplevelser till alla våra gäster.

Som hotellchef för vår hotellverksamhet, inom housekeeping, bokning och reception, leder du chefer och coachar dessa dagligen i sitt arbete i frågor kring kvalitet, utveckling, personal och resultat. Du bör därför vara kreativ och drivas av att snabbt hantera oförutsägbara situationer då ingen dag på Scandic Europa är den andra lik. Helhetsperspektivet och samarbetet mellan våra hotellavdelningar är något som du genuint förstår den viktiga aspekten av och förmedlar. I rollen som hotellchef andas du ett tryggt och starkt ledarskap med fokus på dina medarbetare. Det är du som är drivande och konkretiserar idéer från såväl dig själv och dina medarbetare. Vi söker dig med god självinsikt och en positiv grundsyn som smittar av sig och inspirerar andra. Du är framförallt en engagerad och driven ledare som drivs av goda resultat.

Som hotellchef ingår du i hotellets ledningsgrupp och rapporterar direkt till hotelldirektören. I ledningsgruppen förväntas du ha en helhetssyn och aktivt bidra till hotellens utveckling. Du har ett nära samarbete med övriga avdelningar och tar en aktiv roll i det lokala försäljnings- och marknadsföringsarbetet. I tjänsten ingår även att driva olika interna projekt. Du kommer arbeta med nyckeltal och andra uppsatta mål som att prognostisera, planera och bemanna- du behöver således en mycket god förmåga att tänka strategiskt i hur vi ska nå våra resultat. Scandic arbetar med olika koncept och ditt ansvar är att alla avdelningar inom hotellverksamheten arbetar i enlighet med dessa.

Självklart ser du även Scandics värderingar: Be Caring, Be Bold, Be A Pro och Be You, som dina egna.

Vi söker dig som har:

 • Relevant utbildning inom exempelvis hotell och/eller turism
 • Minst fem års erfarenhet av arbete inom servicebranschen
 • Minst fem års erfarenhet av ledarskap med personalansvar för andra chefer
 • Erfarenhet av budgetering
 • Mycket goda datakunskaper
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Meriterande:

 • Utbildning inom ekonomi eller liknande
 • Tidigare erfarenhet av ledarskap inom hotell

Information:

Det här är en tillsvidareanställning på heltid. Önskat tillträde är omgående eller enligt överenskommelse.

Vi tar enbart emot ansökningar via vår hemsida. Alla ansökningar kommer att behandlas löpande varför vi ber dig att ansöka så snart som möjligt.

Har du ambitioner att utvecklas kommer du att få utrymme att växa i din roll. Utvecklingsmöjligheterna inom vår organisation är oändliga. Vi ser fram emot att välkomna dig till oss på Scandic Europa!

Några av våra medarbetare

Toril Flåskjer
Hotelldirektör
”Det är tillfredsställande att se potentialen hos mina medarbetare, ge dem verktyg att växa och nå sina mål. ”

Sandra Dzene
Housekeeping
”Vi är alla så vänliga mot varandra, alla känner sig respekterade och uppskattade för sin insats.”

Lene Fredriksen
Kock
”Alla är välkomna här, vi har en riktigt öppen atmosfär där alla känner att de kan vara sig själva.”

James Perrott
Performance Marketing Manager
”Scandic är på en digital resa och alla jobbar hårt för att få det att hända.”

Vi har riktigt bra förmåner

 • Rabatt när du äter, dricker och övernattar hos oss

 • Family & Friends rabatt för din familj och vänner

 • Rabatt hos våra partnerföretag

 • Pension & försäkringar enligt kollektivavtal

 • Hälsosam personalmat & friskvårdsbidrag

 • Utbildning och utveckling via interna plattformar

På de 130 destinationer där våra 280 hotell finns, skapar vi enastående upplevelser för de många människorna att njuta av, inklusive oss själva.

Delar du våra värderingar?

BE A PRO VÄX I DIN ROLL OCH I ORGANISATIONEN
Utvecklas i den riktning du önskar, vilken den än är.

BE YOU DU ÄR BLAND VÄNNER
Du kan vara dig själv här, det är så vi lyckas ge genuin och personlig service till våra gäster.

BE CARING SKAPA RUM FÖR MORGONDAGEN
Vi kommer att utmana dig att ta initiativ för att påskynda den positiva globala utvecklingen och bygga denna och framtida generationer som en helhet.

BE BOLD KLIV UR DIN KOMFORTZON OCH GÖR SKILLNAD
Vi har musklerna att se till att bra initiativ lyfts och nyttjas.

…uppmuntrar alla att göra skillnad för miljön och att det var en av våra kollegor inom housekeeping som kom på idén om ”häng-upp-handduken”.

…i Sverige blivit rankad som besöksnäringens mest attraktiva arbetsgivare två år i rad, i Visitas årliga undersökning.

…har en tillgänglighetsstandard bestående av 135 punkter, i syfte att ge samma service, produkter och tjänster tillgängliga för alla.

… serverar mer än 25 miljoner koppar kaffe varje år och att allt kaffe som serveras är ekologiskt och Fairtrade eller UTZ-certifierat.

…ständigt utvecklar hållbarhetsarbetet, där vi senast valt bort sugrör, drinkpinnar, tandborstar och take away-lock gjorda i plast.

…har KRAV-märkt frukost på alla svenska hotell sedan 2001. Scandic har också varit engagerad som rådgivare vid utvecklingen av kriterier för KRAV.

…tack vare vårt stora miljöengagemang, blivit rankad som branschens mest hållbara arbetsgivare åtta år i rad, av Sustainable Brand Index.

… i fler än 4 fall av 5 har Svanen-märkta hotell och vi jobbar för att samtliga hotell ska uppnå kravmärkningen.

…har arrangerat världens största blind-lunch i totalt mörker, för att uppmärksamma synskadade under dagen för personer med funktionshinder.

…under 2014 inledde ett samarbete med organisationen Real Stars, centrerat kring ”Fair Sex”, dvs. arbete mot människo- och sexhandel.

 Kontaktperson: Hanna Grujovic Skicka email

Ansök här
Fler lediga jobb
Annons
Annons

Platsannonsera på Besöksliv

Söker du medarbetare från hotell och restaurangbranschen?

På besöksliv.se når du direkt personer med branscherfarenhet och kompetens i hela Sverige. Din platsannons publiceras i minst ett av våra nyhetsbrev. Vi har massor med nöjda och återkommande kunder, från alla delar av besöksnäringen.

Kontakta Informa på besoksliv@informa.se eller ring 08-34 03 02