Annons
Annons

Hotelldirektör (Verkställande Direktör)

ICEHOTEL

Varje år sedan 1989 skördas isen från Torne älv som sen omvandlas till design och arkitektur för att sedan bli en av Sveriges och världens främsta sevärdheter – ICEHOTEL. Det är världens första ishotell som återuppstår i ny skepnad varje år.

Vi söker Hotelldirektör (Verkställande Direktör) för ICEHOTEL AB

Konstnärer kommer från hela världen för att i is och snö skapa hotellrum och sviter efter egen design. ICEHOTEL är en ikon och en once-in-a-lifetime destination som erbjuder unika upplevelser i en arktisk miljö. På sommaren smälter ishotellet ner och återförenas med sitt ursprung Torne älv.

ICEHOTEL ligger i Jukkasjärvi vid Torne Älv, 15 km från Kiruna.

Förutom vinterhotellet, finns även:

ICEHOTEL 365:
En året-runt-anläggning i is och snö med 18 konst- och deluxesviter samt ICEBAR by ICEHOTEL. Några av sviterna har varma badrum med egen bastu, dusch eller badkar. Dessutom har ICEHOTEL även 72 varma rum och stugor.

ICEHOTEL har en á la carte restaurang, ICEBAR by ICEHOTEL, Verandan med Chefs Table och fem vildmarkscamper. Under säsong driver hotellet ytterligare en restaurang som erbjuder lättare rätter i Jukkasjärvis Hembygdsgård. För möten erbjuds tre möteslokaler där den största lokalen rymmer 100 personer.

ICEHOTEL erbjuder en mängd aktiviteter. Under vintern är det främst skoterturer, vildmarksmiddagar på någon av camperna, hundspann, norrskensturer, isfiske och isskulptering som lockar. Under barmarksperioden erbjuds båtturer, paddle board brädor, kanoter, forsränning, fisketurer, vandringar med vildmarksluncher och middagar ute i det fria.

Ett typiskt år kommer 75% av ICEHOTEL gäster från utlandet, och varje år besöks hotellet av 70,000 dagsbesökare och gäster från ca 80 nationaliteter för att uppleva det unika med ICEHOTEL och konsten. Under pandemin fokuserade Icehotel på den svenska marknaden – vilket har visat sig mycket lyckat. Ungefär 50 bröllop hålls varje år i den ceremonihall som uppförs i varje säsongshotell.

Förutom att ansvara för ICEHOTEL är hotelldirektören även ansvarig för isfabriken som tillverkar isglas från isblocken från Torne Älv, och exporterar glas och isdesign till isbarer, skulpturer och evenemang runt om i världen. Där förbereds även varje års säsongshotell.

Sedan 2020 är ICEHOTEL ett medlemshotell i Nordic Hotels & Resorts men är fortfarande ett fristående hotell.

Hotellet har ca 150 anställda (fast anställda plus säsongsanställda).

Rollen:
Hotelldirektören är ansvarig for ICEHOTEL AB och ICEBAR AB. Hotelldirektören rapporterar till Styrelseordförande och den ägarledda Styrelsen. Man leder den dagliga driften och är ansvarig för att leverera de mål som ICEHOTEL har inom finans-, gäst-, kvalitet och personal policy.

Hotelldirektören är också ansvarig for försäljning och expansion av ICEHOTEL AB och ICEBAR AB. Expansion sker via partnerskap, franchising eller management kontrakt, samt utveckling av produkter och isbarer. Hotelldirektören är en viktig ambassadör och talesperson för Icehotel.

Eftersom ICEHOTEL är en once-in-a-lifetime destination, är gästernas förväntan på service, kvalitet, engagemang och upplevelse mycket hög. Hotelldirektörens roll är att se till att förväntningarna infrias på en mycket hög nivå.

Ansvar:
– Ansvarig för den dagliga driften
– Ledarskap, utveckling och engagemang av Icehotel ́s medarbetare
– Ansvarig för att affärsstrategi, budget, vision samt att finansiellt resultat uppnås och levererasAktivt engagerad i sälj och marknadsföring av Icehotel
– Utveckla och bibehålla starka relationer med B2B partners, leverantörer, de lokala samfunden och med gäster
– Garantera kvalitet i den dagliga driften
– Medverka i expansionen av ICEHOTEL AB via ICEHOTEL AB genom partnerskap, franchising, management kontrakt, etc.

Bakgrund och erfarenhet:
Profil: Hotelier. Gedigen erfarenhet från drift inom hotell/ resort, turist park/destination, kryssningsfartyg, skidresort, eller liknande

Erfarenhet och intresse av natur och turism

Insatt i och erfaren av försäljning

Kunskap i att driva en affärsverksamhet.

Erfarenhet i PR och Marknadsföring

Förståelse för hur man driver ett lönsamt företag

Talar svenska eller norska samt engelska och förstår Skandinavisk kultur. Möjlighet och vilja att bo i Jukkasjärvi eller Kiruna.

Naturligt nära människor (personal, gäster, samhället, partners). Okonstlad, kommunicerar naturligt, trovärdigt och engagerande

Strategisk och operationell med fingret på pulsen.

Pragmatisk och realistisk

Entreprenör och kreativ

Strukturerad

Högsta integritet och trovärdighet

Uppskattar det okonstlade och unika med Norrbotten. Naturlig med båda fötterna på jorden.

—–

För vidare information om rollen och vad is i tiden är, kontakta vår rekryterare Per Mellström på tel 070-609 33 98 alt. per.mellstrom@huvudverket.eu

Ange i ansökan att du sett annonsen på besoksliv.se. Se även alla våra lediga jobb på Besöksliv Jobb på Facebook

Ansök här
Fler lediga jobb
Annons
Annons

Platsannonsera på Besöksliv

Söker du medarbetare från hotell och restaurangbranschen?

På besöksliv.se når du direkt personer med branscherfarenhet och kompetens i hela Sverige. Din platsannons publiceras i minst ett av våra nyhetsbrev. Vi har massor med nöjda och återkommande kunder, från alla delar av besöksnäringen.

Kontakta Informa på besoksliv@informa.se eller ring 08-34 03 02