Annons
Annons

Hovmästare med intresse för mat och dryck

Skogshem & Wijk

Vi på Skogshem & Wijk söker dig som har några års erfarenhet som hovmästare och som är van att leda arbetet i en restaurang.

Om tjänsten:
Det viktigaste är att du tycker om att arbeta tillsammans med människor och att ge god service med ett glatt humör, samt att du gärna har några års dokumenterad erfarenhet av arbete i restaurang / festvåning. Ett genuint vin- och mat intresse är ett plus. Du är det goda föredömet för din grupp och låter dem utvecklas samtidigt som ni tillsammans skapar en lärande och rolig arbetsmiljö. Du gillar och har sinne för detaljer och vad som är viktigt för gästerna och dina jobbarkompisar. Det är du som leder arbetet själv eller tillsammans med restaurangchef och övriga kollegor.

Arbetet i våra restauranger är till största delen förlagd till vardagar, men viss del helgarbete förekommer under verksamhetsåret. Vi arbetar med hög- och lågsäsong inom mötesbranschen och har därför möjligheten att kunna njuta av långa sommar- och julledigheter då vi under året jobbar med så kallat lokalt årsarbetsavtal. Svängningarna i försäljningen gör att vi jobbar med mycket återkommande egen och inhyrd extra bemanning.

Operativt är du en daglig del av servicen. Vi jobbar främst med möten, events, utbildningar, konferenser, kick-offer och likande men även med privata fester och bröllop.

Jag som ansvarar för restaurangen och personalen heter Mikael och har lång erfarenhet av arbete i restauranger, barer och har jobbar här i ca 12 år.

Vad har vi att erbjuda dig?
Fantastiska arbetskamrater, skogshem-wijk.com/om-oss/medarbetare/ som är kända för att de är välkomnande och omhändertagande som inkluderar varandra. Möjligheter finns till utveckling för dig som vill utvecklas i ditt yrke, som person, men även som ledare.
Du får en vacker arbetsplats i en helt fantastisk och kreativ miljö med härliga omgivningar. Som nämnts tidigare är detta inte ett kvälls- och helgarbete utan väldigt varierande tider med möjlighet till mera ledighet runt lov, sommar, jul mm.

Som anställd har du många förmåner, såsom friskvårdsbidrag, gratis tillgång till gym mm men även bra priser hos kollegor i branschen på hotellnätter, tillgång till naprapat och läkare.

Skogshem & Wijk är en plats skapad för möten med trivsel, tradition & kvalitet i en lärande miljö på det vackra Elfvikslandet ute på Lidingö. Skogshem & Wijk ägs och drivs av ett privat familjeföretag så det är viktigt att du förstår och känner värdet av att arbeta med det personliga och familjära engagemanget som tongivande.

Vem eller hur tror vi att du är?
Du gillar att jobba med människor och vara bland gästerna när det händer och att delta. Du jobbar alltid för att driva arbetet och verksamheten framåt och gillar att låta dem runtomkring dig växa. Att hjälpa andra avdelningar med idéer och utvecklig är naturligt för dig. Du har sinne och blick för detaljer och ser flöden vad som händer framför dig i huvudet.

Kvalifikationer och egenskaper:
• Stark känsla för service och gästupplevelse
• Du har ett stort intresse för mat & dryck
• Bra förmåga att kommunicera och leda
• Vi ser gärna att du har haft liknande ansvarsroll tidigare.
• Förmåga att ligga både 2 och 3, 4 steg före
• Svenska och engelska i tal och skrift

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
• Sätta upp mål för avdelningen utifrån verksamheten och leda mot dessa
• Arbetsledning
• Arbeta aktivt med att utveckla service, kvalité och rutiner i restaurangerna och med vårt konferensfika
• Ansvarar för att rutiner finns och efterlevs och för avdelningens löpande inköp och avtal
• Servering av mat & dryck till våra gäster
• Arbeta på ett hållbart och kostnadseffektivt sätt
• Service, professionalism
• Aktivt sälja allt vi har i restaurangen att erbjuda (vin, mat, bar, aktiviteter)
• Delaktig vid inköp och inventering
• Tillsammans med restaurangchefen ansvarig för att egenkontrollprogrammet uppdateras och efterlevs
• Ytterst ansvarig i matsalen och närvarande när gästerna anländer till sina måltider. Hälsa gästerna välkommen
• Följa gällande lagar, regler, branschnormer samt avtal inom arbetsområdet

Villkor
Vi har kollektivavtal och erbjuder fast lön/ersättning. Körkort och tillgång till bil är ett plus. Tjänsten är en heltidstjänst, men det finns även en öppning om det passar dig med deltid bättre. Arbetet i våra restauranger är till största delen förlagd till vardagar, men viss del helgarbete förekommer under verksamhetsåret. Vi arbetar med hög- och lågsäsong inom mötesbranschen och har därför möjligheten att kunna njuta av långa sommar- och julledigheter då vi under året jobbar med så kallat lokalt årsarbetsavtal.

Uttagningarna sker löpande.

Vi hoppas att vi hörs och ses snart!

För mer information om din blivande arbetsplats och dina jobbarkompisar:
skogshem-wijk.com/
skogshem-wijk.com/om-oss/medarbetare/
skogshem-wijk.com/om-oss/fotogalleri/

Är du intresserad så lämna in din ansökan till personal@skogshem-wijk.com

För frågor och funderingar kontakta gärna mig, restaurangchef Mikael Seidefors 070-059 86 39.

Välkommen med din ansökan!

Ange i ansökan att du sett annonsen på besoksliv.se. Se även alla våra lediga jobb på Besöksliv Jobb på Facebook

Ansök här
Fler lediga jobb
Annons
Annons

Platsannonsera på Besöksliv

Söker du medarbetare från hotell och restaurangbranschen?

På besöksliv.se når du direkt personer med branscherfarenhet och kompetens i hela Sverige. Din platsannons publiceras i minst ett av våra nyhetsbrev. Vi har massor med nöjda och återkommande kunder, från alla delar av besöksnäringen.

Kontakta Informa på besoksliv@informa.se eller ring 08-34 03 02