Annons

HR-chef

Svenska Turistföreningen

Svenska Turistföreningen får människor att upptäcka Sverige. Det har vi gjort sedan 1885. Vi värnar om och utvecklar våra unika miljöer samt guidar och inspirerar till stora och små äventyr kring våra ungefär 250 personliga boenden. Har du sett ett har du långt ifrån sett alla. STF är en av Sveriges största ideella organisationer med cirka 250 000 medlemmar. En förening med eldsjälar som letar upptäckter vid sidan av vägen, längre in i skogen och högre upp på fjället och jobbar för att fler ska kunna upptäcka Sverige, både idag och i morgon. Läs mer om STF och upptäck Sverige på www.svenskaturistforeningen.se/

Är du en affärsdriven och erfaren HR-chef som vill arbeta i en starkt värdedriven organisation där värdeorden nyfikna, äkta, omtänksamma och professionella står i fokus? Gillar du att växla mellan operativt och strategiskt HR-arbete samt leda utvecklings- och förbättringsarbete? Då kanske rollen som HR-chef för STF är helt rätt för dig!

Om rollen
Som HR Chef på STF kommer du att växla mellan strategiskt och operativt arbete med fokus på att positionera STF som en attraktiv arbetsgivare och vidareutveckla HR arbetet inom organisationen. Du kommer att ansvara för att leda och utveckla samtliga HR-processer tillsammans med HR-avdelningens 2 medarbetare
Verksamheten är säsongsbetonad och består av (44 fjällstugor, 2 storstadsboenden och 8 fjällstationer) med många chefer och säsongspersonal. En viktig del av HR-avdelningens arbete är att stötta anläggningarna med HR-expertis. Du kommer att arbeta i en stimulerande miljö med många kontaktytor och du rapporterar till Chef Stab.

Din profil
Du har förmodligen en bakgrund inom besöksnäringen eller en närliggande bransch och du har erfarenhet av att utveckla HR-stöd i en organisation med säsongsanställda på flera olika platser. Du har erfarenhet och kompetens av alla HR-processer inklusive lönehantering, pensioner, försäkringar samt att du är van att hantera kollektivavtal och leda samverkan och förhandlingar med facket. Du har mycket god förståelse för vad som skapar engagemang och driver lönsamhet ur ett HR perspektiv.

Du har en förmåga att se helheten utan att förlora känslan för detaljer. Du gillar att skapa struktur och du gillar att lösa utmaningar. I delar av uppdraget är en kreativ ådra en tillgång och du har ett brinnande intresse för att utveckla ledare och medarbetare. Sist men inte minst är du en tydlig och kommunikativ ledare som har en förmåga att bygga relationer och förtroende inom organisationen. Du arbetar självständigt utifrån ditt uppdrag och är proaktiv, pragmatisk och prestigelöst i samarbetet med kollegor och andra intressenter.

Exempel på arbetsuppgifter för HR-avdelningen är:
•  Konsultativts chefs- och verksamhetsstöd, t ex organisation, arbetsrätt, arbetsmiljö, lönefrågor och rekrytering.
•  Kompetensutveckling, omvärldsbevakning, successionsplanering, employer branding
•  Rekryteringar och introduktionsprogram
•  Säkerställa processerna för anställningsavtal, tidrapportering och schemaläggning
•  Lönerevision, löner, pensioner och försäkringar
•  Företagshälsovård, friskvård
•  Leda och sammankalla HR-forum för en ökad samverkan och bättre samordning mellan stab och verksamhet
•  Övriga personaladministrativa uppgifter.
•  Kravställa och implementera systemstöd för HR-processer

Övriga krav
•  Beteendevetenskaplig eller annan relevant högskoleutbildning
•  Goda kunskaper i svenska och engelska
•  Ledarskapserfarenhet
Huvudkontoret är beläget i Stockholm, vilket också blir din placeringsort.

Ansökan
I rekryteringen har vi valt att samarbeta med Urvalet Executive AB. Mer information om rekryteringsprocessen hittar du på Urvalets Hemsida, där du också sänder in din ansökan. https://urvalet.se

Vi vill ha din ansökan så snart som möjligt. Urval och intervjuer kommer att ske löpande.
Vid eventuella frågor, välkommen att kontakta ansvarig rekryterare på Urvalet: linda.wiltbourn@urvalet.se

Kontakt
08 718 00 58
info@urvalet.se
Vasagatan 7
111 20 Stockholm

Ange i ansökan att du sett annonsen på besoksliv.se. Se även alla våra lediga jobb på Besöksliv Jobb på Facebook

Ansök här
Fler lediga jobb
Annons
Annons

Platsannonsera på Besöksliv

Söker du medarbetare från hotell och restaurangbranschen?

På besöksliv.se når du direkt personer med branscherfarenhet och kompetens i hela Sverige. Din platsannons publiceras i minst ett av våra dagliga nyhetsbrev. Vi har massor med nöjda och återkommande kunder, från alla delar av besöksnäringen.

Kontakta Informa på besoksliv@informa.se eller ring 08-34 03 02