Annons
Annons

Köksmästare

FRA Försvarets Radioanstalt

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? Vi söker nu en energisk köksmästare till restaurangenheten. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i trivsamma lokaler med närhet till naturen. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Om FRA
Omvärlden är FRA:s arena. Vår uppgift som underrättelsetjänst är att skydda Sverige mot de allvarligaste hot som kan riktas mot ett samhälle – militära angrepp, terrorism och cyberattacker. Vi gör det för att skydda det viktigaste vi har – vår trygghet, vår demokrati och vårt sätt att leva. Genom vår kunskap om omvärlden kan vårt land förbereda sig och möta hoten i tid. Vi är experter på cyberområdet och signalspaning och en larmklocka för militära hot. Vi är också i kärnan av det svenska cyberförsvaret och skyddar de viktigaste verksamheterna och den viktigaste infrastrukturen från angrepp. För att klara våra kärnuppdrag krävs avancerade tekniklösningar. Tillsammans har vi en unik uppgift, som vi löser med kunskap och kompetens som vi är ensamma om i Sverige.

För din trygghet. För vår demokrati. Varje dag. Året om.

Ditt uppdrag
Som köksmästare hör du till avdelningen för verksamhetsstöd. Avdelningen ansvarar för ekonomi, upphandling, lokalförsörjning, service, HR, informationsförvaltning, rättsfrågor och säkerhetsskydd. Rollen som köksmästare är viktig för att klara av enhetens uppdrag. Du kommer att tillhöra Servicekontoret vilket omfattas av tre enheter: Internservice, Lokalvård och Restaurang. Kontorets övergripande ansvar är att ge service till hela myndigheten inom en flera olika områden.

Som köksmästare på FRA leder och fördelar du arbetet i personalrestaurangens kök, där vi erbjuder mat lagad från grunden. Restaurangen är en central del av verksamheten och en mycket uppskattad mötesplats för anställda. Utöver en god och näringsrik lunch kan medarbetarna ta del av en frukostbuffé som förbereds av köket.

I rollen som köksmästare är du synlig, närvarande och aktiv i verksamheten. Du skapar förutsättningar för en trivsam och öppen arbetsmiljö och inspirerar till kompetenshöjning. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är bland annat att:

• Leda och delta i det operativa arbetet i kök och restaurang
• Utforma, utveckla samt skriva menyer
• I samråd med enhetschef utveckla verksamhet och utbud, arbetssätt och höja kvalitén ytterligare
• Producera i snitt 400-500 portioner dagligen till personalrestaurang samt beställningar till gästmatsalar och större beställningar/event
• Delta vid rekrytering, medarbetarsamtal och uppdatering av arbetsplatsmanualer
• Hantera bemanningsplanering och schemaändringar/behov
• Ansvara för praktisk introduktion, arbetsplatsutbildning och upprätthållande av köksrutiner

Arbetet utförs i trivsamma lokaler med närhet till naturen. Du kommer ha många kontaktytor såväl inom hela myndigheten som med externa parter. Arbetet är fysiskt tungt och tunga lyft är vanligt förekommande. Arbetet sker företrädelsevis dagtid måndag till fredag, vid behov kan kvällsarbete förekomma.

Du kan
För att lyckas och trivas i rollen söker vi dig som har kunskaper och erfarenhet enligt följande:
• Eftergymnasial utbildning inom ledarskap alternativt motsvarande kunskap förvärvad genom arbete
• Flerårig erfarenhet från ledande position inom kök och matlagning
• Kunskap om livsmedelslagen (HACCP)
• God kunskap i svenska, i såväl tal som skrift samt kan uttrycka dig muntligen på engelska
• B-körkort

Vi ser det som meriterande om du har:
• Erfarenhet av större personalrestaurang/storkök med många portioner, catering med matleveranser
• Intresse och kunskap om köksekonomi
• Intresse och kunskap om specialkost
• Kunskap i Officepaketet

Du är
Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och vi ser att du är en person som tycker om att gå till jobbet och vill sprida positiv energi till din omgivning. Du är kvalitetsmedveten och tar ansvar för din uppgift genom att ta fram både lång- och kortsiktiga planer. I arbetet är du flexibel och har förmågan att anpassa dig efter de situationer som uppstår samtidigt som du behåller din positiva inställning. Som person är du lugn och stabil och jobbar för att uppnå gemensamma mål och främja samarbetet i gruppen. Det är viktigt för oss att du kan arbeta självständigt, har hög teamkänsla, en stor känsla för service och sätter våra gäster i första rummet.

Vårt erbjudande
På FRA är varje arbetsuppgift en del av något större. På ett eller annat sätt får du som medarbetare vara med och bidra till att skydda Sveriges integritet och oberoende i världen. Du är med och gör skillnad på riktigt, varje dag.

Våra medarbetare har hög kompetens, men vi kan alltid bli bättre. Därför är professionell utveckling en självklarhet för oss. Vi erbjuder möjligheter till kompetensutveckling. Som nyanställd får du bredda din kompetens direkt med en omfattande introduktionsutbildning som ger dig en större förståelse för uppdraget och hjälper dig in i verksamheten. Som medarbetare får du också möjlighet att hitta rätt utbildningar inom ditt specialområde för att bli ännu bättre på det du brinner för.

Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. Andra förmåner som vi erbjuder är exempelvis gym på arbetsplatsen och ledarledda aktiviteter, gratis parkering, ledighet på klämdagar, utökad föräldrapenning samt natursköna omgivningar.

Hos oss blir du en av de bästa. På ditt sätt.

Mer information
Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 43 33. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2023-09-24.
Referensnummer 4097/23.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ange i ansökan att du sett annonsen på besoksliv.se. Se även alla våra lediga jobb på Besöksliv Jobb på Facebook

Ansök här
Fler lediga jobb
Annons
Annons

Platsannonsera på Besöksliv

Söker du medarbetare från hotell och restaurangbranschen?

På besöksliv.se når du direkt personer med branscherfarenhet och kompetens i hela Sverige. Din platsannons publiceras i minst ett av våra nyhetsbrev. Vi har massor med nöjda och återkommande kunder, från alla delar av besöksnäringen.

Kontakta Informa på besoksliv@informa.se eller ring 08-34 03 02