Annons
Annons

Köksmästare

SkiStar Lodge

Vi söker nu en engagerade och drivna Köksmästare till två av våra hotell i Sälen, Skistar Lodge Hundfjället och Högfjällshotellet.

Som vår Köksmästare spelar du en central roll i att skapa och utveckla hotellets varierande matkoncept. Ditt uppdrag är att leverera frukost, lunch, fika och middag av högsta kvalitet till våra gäster. Vi arrangerar ett brett spektrum av event och konferenser på hotellet, samtidigt som vi välkomnar många privata gäster. Det innebär att vår verksamhet alltid är i full rörelse och kräver ofta snabbt tempo.

I rollen som Köksmästare kommer du att ha det övergripande ansvaret för kökets verksamhet. Du kommer att leda köksteamet och samarbetar nära med våra restaurangchefer. För att trivas och lyckas i rollen är det viktigt att du är välorganiserad och strukturerad.

På SkiStar prioriterar vi ständig utveckling för våra medarbetare och fokuserar på ledarskap på alla nivåer. Vi arbetar utifrån ledarskapsprinciper som att vara förebild, visa vägen, involvera och engagera samt leverera resultat.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du kommer att leda och fördela arbete bland kökspersonalen, inklusive schemaläggning, personalplanering samt säkerställa kvalitet i arbetet.
Ansvar för att utveckla befintliga koncept samt planera menyer för att säkerställa variation och kvalitet.
Ansvarar för att maten som serveras håller hög kvalitet och uppfyller gästernas förväntningar.
Ekonomiskt ansvar för köksverksamheten, budgetering, kostnadskontroll samt lönsamhetsanalyser.
Ansvar för inventering av matvaror, inköp av råvaror samt säkerställa hög standard av livsmedelshygien.
Hållbarhetsutveckling enligt företagets miljömål samt säkerställa att samtliga av företagets framtagna policys följs.

Kvalifikationer
Vi tror att du är en matkreatör som älskar att arbeta praktiskt samtidigt som du har förmågan att leda och utveckla ett köksteam. Med ett starkt gästfokus och en positiv inställning ser du alltid möjligheter och är redo att hitta innovativa lösningar. Du är ansvarsfull, strukturerad och ödmjuk i ditt arbete, och du uppmuntrar till samarbete och engagemang bland dina kollegor.

Förkunskapskrav/Utbildning
Du har många års erfarenhet från storkök, gärna kopplat till event- och konferensverksamhet. Dessutom har du en förståelse för köksekonomi och de miljö- och hälsolagar som gäller för verksamheten.

Meriterande
Det är meriterande om du relevant utbildning inom området samt erfarenhet från liknande befattningar.

Anställningsform
Säsongsanställning från och med den 1 okt 2025 till och med 30 april 2026. Det finns goda chanser till en tillsvidareanställning.

Arbetstider
Heltid, varierande arbetstider såväl vardag som helg.

Ange i ansökan att du sett annonsen på besoksliv.se. Se även alla våra lediga jobb på Besöksliv Jobb på Facebook

Ansök här
Fler lediga jobb
Annons
Annons

Platsannonsera på Besöksliv

Söker du medarbetare från hotell och restaurangbranschen?

På besöksliv.se når du direkt personer med branscherfarenhet och kompetens i hela Sverige. Din platsannons publiceras i minst ett av våra nyhetsbrev. Vi har massor med nöjda och återkommande kunder, från alla delar av besöksnäringen.

Kontakta Informa på besoksliv@informa.se eller ring 08-34 03 02