Annons
Annons

Köksmästare

van der Nootska Palatset

Vill du vara med och sätta Stockholms kanske mest gömda pärla på kartan? Vi söker en köksmästare som tillsammans med oss vill skapa oförglömliga upplevelser för våra gäster på Södermalms häftiga och alldeles särskilda palats.

Van der Nootska Palatset, vid Mariatorget på Södermalm, byggdes på 1600-talet och har en spektakulär och spännande historia. Palatset har under århundradena varit allt från ett privat exklusivt palats och tobaksfabrik till glädjehus. De senaste 30 åren har palatset verkat som konferens- och festvåningsanläggning där inredningen och stilepoker genom trehundra år har satt sin prägel på mängder av fester, middagar, konferenser, bröllop och möten. Palatset har även en välbesökt lunchkrog som på våren dubblar sina sittplatser med en vacker uteservering i vår Palatsträdgård.

Palatset är sedan 1 november 2018 en del av konferens- och restaurangaktören Eatery. Planen under de kommande åren är att förädla och utveckla verksamheten vars potential egentligen bara begränsas av den egna fantasin. Vi söker nu en erfaren och driven köksmästare som vill vara med oss på denna spännande resa.

Arbetsuppgifter
I rollen som köksmästare leder du det operativa arbetet i köket och utvecklingen av Palatsets mat och menyer. Du har personalansvar för palatsets kockar som idag består av 3 stycken. Du är synlig, närvarande och aktiv i verksamheten och säkerställer en hög kvalitets- och servicenivå gentemot gäst. Vidare är du delaktig i uppdatering av arbetsmanualer och ansvarar för praktisk introduktion och arbetsplatsutbildning.

Du har ett stort gastronomiskt intresse med en gedigen erfarenhet och kompetens inom matlagning. Du arbetar ansvarsfullt och med mål att leverera en högklassig måltid. Ditt fokus kommer att, förutom att bibehålla vår kvalitet och nöjda gäster, vara på att med mod, passion och innovation utveckla och driva våra matkoncept framåt.

I rollen har du, utöver dina operativa uppgifter, även uppgifter av administrativ karaktär, så som köksekonomi, lagerhållning, inköpsrutiner och inventeringar. Du arbetar nära palatsdirektören för att utveckla och förbättra verksamheten, och bidrar till ett gott samarbete mellan kök och restaurang och konferensdel. Du skapar förutsättningar för en öppen och trivsam arbetsmiljö och tar ett stort personligt ansvar gentemot dina kollegor genom att föredömligt efterleva gällande branschregler, vara en god arbetsledare och inspirera till kompetenshöjning.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har relevant restaurangutbildning och minst fem års dokumenterad erfarenhet från restaurangkök. Du behöver även erfarenhet från arbetsledande befattning inom kök gällande såväl driftsansvar som råvarubeställning, menyplanering samt schemaläggning. Du har tidigare arbetat med buffé och à la carte samt festvåningsverksamhet. Har du även arbetat med vegetariska rätter är detta en merit.

Villkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning tillämpas under de första sex månderna. Arbetstiden följer van der Nootskas öppettider och är förlagd till såväl vardagar som helger, dagtid som kvällstid. Van der Nootska och Eatery erbjuder rätt person en marknadsmässig ersättning. Vi har som mål att vara sektorns mest attraktiva arbetsgivare och har de senaste åren arbetat hårt för att säkerställa att vi har rätt medarbetare på våra enheter och att vi kan erbjuda dessa medarbetare rätt stöd och goda utvecklingsmöjligheter.

Under 2018 har Eatery, till exempel, infört en hel del digitalt stöd för de anställda och även lanserat en förmånsportal för alla våra ca 120 medarbetare. Under hösten 2018 startade vi en egen utbildningsakademi där våra anställda kan gå tio olika utbildningsmoduler inom allt från grundläggande livsmedelshygien till värdskap och restaurang management. Vi gör dessa satsningar för att vi vet att nöjda och engagerade medarbetare leder till nöjda kunder.

Har du frågor, är du varmt välkommen att kontakta Anna Bengtsson, Palatsdirektör på 076-643 24 00 eller via mail på anna.bengtsson@vandernootska.se. Välkommen med din ansökan senast den 28 februari. Eftersom vi rekryterar löpande ser vi gärna din ansökan så snart som möjligt.

Om eatery gruppen
Eatery är en snabbt växande restaurang- och konferenskedja som i nuläget har fem etableringar i Stockholmsområdet, i Luma Park (Hammarby Sjöstad), Kista, Sickla, Sundbyberg samt van der Nootska Palatset på Södermalm. Eatery har som mål att kunna erbjuda en miljö som bjuder in till möten och avkoppling såväl under som efter arbetsdagen. En plats dit man går för att äta och inspireras, antingen själv eller tillsammans med sina vänner, kollegor och affärspartners. Läs mer om oss och vårt koncept på www.eatery.se.

Ange i ansökan att du sett annonsen på besoksliv.se. Se även alla våra lediga jobb på Besöksliv Jobb på Facebook

 

Ansök här
Fler lediga jobb
Annons
Annons

Platsannonsera på Besöksliv

Söker du medarbetare från hotell och restaurangbranschen?

På besöksliv.se når du direkt personer med branscherfarenhet och kompetens i hela Sverige. Din platsannons publiceras i minst ett av våra nyhetsbrev. Vi har massor med nöjda och återkommande kunder, från alla delar av besöksnäringen.

Kontakta Informa på besoksliv@informa.se eller ring 08-34 03 02